sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Säilöntää


Syksy on säilömisen aikaa, kuten useampaankin otteeseen on tullut todettua. Sain yhdeltä koulukaverilta kurkkulahjoituksen ja tänä syksynä tuli siis säilöttyä ensimmäistä kertaa niitäkin. Kaksi muuta koulukaveria toivat puolestaan omenoita ja tyrnejä saimme tutuilta. Siinähän sitä onkin jo melkoisesti enemmän, mitä vain omalta maalta olisi tullut!



Kurkuista tuli maustekurkkuja, tyrnit pakastimme sellaisenaan ja omenat muuttuivat omenakanelihilloksi. Tämä on ehdottomasti yksi syksyn parhaimmista puolista!

Leppoisaa sunnuntai-iltaa toivotellen, 

6 kommenttia:

AnnaS kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta! Tyrnithän ovat ihan superterveellisiä :)

Elina kirjoitti...

Ja niin onkin! Tyrnit ovat mielestäni myös yllättävän hyviä, vaikka kirpeitä ovatkin. Syön suoraan pakastimesta, eli ehdottomasti jäisinä. Silloin ei edes kirpeys haittaa :)

Mamma N kirjoitti...

Herkkuja!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Tyrnit ovat vitamiinipommeja, minäkin keräsin niitä pakkaseen. Olivat vain melkoisen hitaita kerättäviä, ja muutama reikäkin tuli sormiin.

Cheri kirjoitti...

Ihanaa sadonkorjuuta! Melkoinen tyrnisaaliskin, kyllä talvella kelpaa herkutella kun on nyt ahkera.

Elina kirjoitti...

Mamma N: Niin ovat!

Myrsky ja Minna: Harmillista, mutta toivottavasti marjat olivat reikien arvoisia :)

Cheri: Kyllä kelpaa :)