Ohjeena käytin tätä Helsingin Sanomien ohjetta.
Nopeat blinit
3 dl maitoa
10 g hiivaa (¼ palaa)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kermaviiliä tai jogurttia
1 dl vehnäjauhoja
2½dl tattarijauhoja
1-2 keltuaista
1-2 valkuaista
Paistamiseen voita
1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri,
huoneenlämpöinen kermaviili tai jogurtti sekä vehnä- ja tattarijauhot.
2.
Nosta kulho kuumaa vettä sisältävän astian päälle, peitä kannella ja
jätä kohoamaan 1-2 tunniksi.
3.
Kun juuri on noussut, lisää keltuaiset ja kovaksi vaahdoksi vatkattu
valkuaiset.
4.
Paista blinit voissa.
Koska tämä oli ensimmäinen kertani (eikä taatusti viimeinen!), saa minulle ehdottaa kernaasti muitakin kokeilemisen arvoisia ohjeita! Nyt taikina täytyi saada nopeasti tehtyä, sillä en ollut varautunut kovinkaan pitkään hapattamiseen.
Blinipannukin täytynee hankkia, sillä nyt blinit täytyi paistaa ihan vain paistinpannulla.
Blinipannukin täytynee hankkia, sillä nyt blinit täytyi paistaa ihan vain paistinpannulla.
Helppo herkkusieni-persiljalisuke blineille
1 tölkki säilöttyjä herkkusieniä
muutama tupsu tuoretta persiljaa
1-2 rkl majoneesia
1 rkl makeaa chilikastiketta
hippunen mustapippuria
Huuhtaise persilja ja valuta herkkusienien kanssa kuiviksi. Silppua sekä persilja että sienet pieniksi ja lisää joukkoon majoneesi ja mausteet.
Muitakin lisukkeita meillä oli; vaahdotettua smetanaa, purjo- ja punasipulia sekä kylmäsavulohta.
Mäti ja suolakurkutkin olisivat olleet varmasti hyviä.
Hiihtoloma lähenee kohti loppuaan, mutta vielä on pari vapaapäivää. Tiedättekö mitä tapahtui sen, tai sitten remonttipäivien kunniaksi? Olen jälleen kipeänä! Viime yönä heräsin kolmen maissa kivistävään kurkkukipuun, joka on vain voimistunut siitä lähtien. Nyt täytyy ottaa voimatroppia, ettei tauti jatkuisi enää ensi viikon puolella.
Mukavaa naistenpäivän iltaa kaikille!
Herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaOstin jonkin aikaa sitten blinipannun, mutta vielä on kokeilematta. Oliko sinusta blinien tekeminen vaikeaa?
Kiitos! Ei ollut vaikeaa ainakaan tuolla ohjeella, kun hapatusaikakin oli sen verran lyhyt. Kokeile ihmeessä blinien tekemistä, ne ovat kyllä herkullisia! :)
VastaaPoistaAi mitä herkkuja taas kerran:) Mukavaa naistenpäivän iltaa sinullekin, ja parempaa vointia!
VastaaPoistaHyvää naistenpäivää ja pikaista paranemista!
VastaaPoistaItse olen aina tehnyt blinit niin, että annan taikinan seistä yön yli, mutta siihen täytyy tosiaan varata aikaa. Tosi hyviltä näyttävät ja kuulostavat noinkin!
Herkullisen näköisiä blinejä. Pidän peukkuja, ettei tauti saa otetta, vaan talttuu heti alkuunsa.
VastaaPoistaJopa näyttää herkulliselta! Toivottavasti tauti taittuu blinien voimalla :)
VastaaPoista