maanantai 6. kesäkuuta 2011

Idiopaattinen kystiitti

Tänään suuntasimme pikkuisen Ester-tyttösen kanssa lääkäriin.

Perjantaina ja lauantaina alkoi pissa-oireilu, ja siihen lähdimme syytä etsimään. Pissanäytteestä löytyi pieni määrä verta ja tulehdussoluja, muttei merkkiäkään minkäänlaisesta bakteerikasvustosta. Näyte otettiin aivan hereillä, ohuella neulalla ja ultraamalla avustaen. Koska nyt ei mitä ilmeisimmin ole syytä epäillä mitään muuta, saimme diagnoosiksi idiopaattisen kystiitin.

Ester sai kipulääkekuurin (Metacam) ja kahden viikon kuurin Cystaidia. Jatkamme luultavasti tehokuurin jälkeen tuota ylläpitoluontoisesti. Nyt onkin erityisen tärkeää saada tyttö juomaan hyvin sekä poistaa kaikki ylimääräinen stressi. Stressi on suurin tekijä tässä sairaudessa. Mitään erityistä syytä ei pitäisi olla stressiin, sillä vaikka minä olenkin reissannut kodin ja muiden paikkojen välillä, kissat ovat olleet yhtenä laumana samassa paikassa koko ajan. Vaikka kiirettä on pitänytkin, en osaa yhdistää omaa poissaoloanikaan tähän stressiin, ei mene oikein yksiin. Ainoastaan Felixin sairasteleminen on sellainen asia, jonka voisin nähdä asiaan liittyvän pidempää aikaväliä tarkastellen. Felix on saanut paljon enemmän huomiota toisiin verrattuna, poikaa on paapottu oikein olan takaa. Ehkä se on vaikuttanut negatiivisesti Esteriin, vaikkeivat toisetkaan ole tietenkään täysin huomiota vaille jääneet.

Nyt tyttö on torkuilla, mutta muutoin pieni on ollut varsin reipas pieni. Pesi hienosti Magnuksen turkkia ja on jaksanut innostua asioista entiseen malliin. Ruokakin on maittanut. Lääkkeet menivät alas yhtä hienolla reippaudella kuin päiväinen lääkärikäyntikin!

Yhtä kaikki, melko surullista. Vuosi takaperin Fabrizio alkoi sairastelemaan juuri näihin aikoihin. Toivottavasti tänä vuonna paremmalla onnella eikä kenellekään käy huonosti!

8 kommenttia:

Naukulan Mamma kirjoitti...

Pidetään peukkuja ja ollaan hengessä mukana! Rapsut Esterille.

Elina kirjoitti...

Kiitokset Naukulaan! =^.^=

Paula kirjoitti...

Voi pientä Ester ressukkaa, tuollainen kystiitti on kivulloinen vaikkei bakteeritulehdusta olekaan. Minulla oli kahdella kissalla, toisella meni ohi yhdellä kipulääkekuurilla eikä enää palannut. Toisella joka oli jo hyvin iäkäs ja munuaisvikainen, vaiva oli pitkäaikaisempi. Kuulostaa järkeenkäyvältä, että Felixin sairastelu ja hoitaminen olisi aiheuttanut Esterille stressiä.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Parempaa vointia Esterille ja rapsutukset!

Saara kirjoitti...

Paranemisia!

ella kirjoitti...

Parempaa vointia pikkuneidille! Toivottavasti Ester on pian taas pirteänä :)

Saila kirjoitti...

Todella, voimia ja paranemista!

Elina kirjoitti...

Paula, ikävää että kahdelle on sattunut sama vaiva. Näin minä olen tosiaan laskeskellut, että pieniä viitteitä oireisiin olisi alkanut esiintymään Felixin sairasteltua. Toivottavasti ei aivan kauheasti Esteriä vaivaisi tästä eteenpäin!

Sirpa ja Kollo, Saara sekä Ella; kiitokset!