keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kynttilöitä

Tänään olen valanut kynttilöitä jouluksi.

Viime viikolla ehdin jo kotiin Magnuksen kanssa, Felixiä en uskaltanut vielä viedä kotiin. Ester oli mummolassa pienen pojan seurana. Viikonloppuna vietimme pienimuotoisia tupaantulijaisia, mutta eilen tulimme taas mummolaan, tällä kertaa valamaan kynttilöitä.

Edellisestä valamiskerrasta onkin aikaa melkoisesti, eikä kaikki sujunut ihan täysin niin kuin piti. Onneksi kuitenkin kelvollisiakin kynttilöitä syntyi, joten nyt on taas Joulupukille lisää konttiin laitettavaa ;)

Viime vuonna ostin siirrettävän hellalevyn kynttiläntekoa varten. Tuollainen on mielestäni kätevä peli näin kotioloissa.

Ensin sulatin kynttilämassaa, sitten siivilöin sen ja kaadoin muotteihin.


Ensimmäisen kierroksen jälkeen sulatin lisää massaa ja täytin kynttilänsydämien juureen syntyneet kolot. Koska kynttilämassani on kokonaan kierrätystavaraa, ei värejä saa koskaan kohdilleen uudestaan. Tästä syystä kaikkiin kynttilöihini syntyy omanlaisensa väriraita ylälaitaan.


Tässä muutama punertavansävyinen kynttilä valmiina.

Kovasti talvi koettaa tehdä tuloaan. Nyt onkin jo paljon plus-asteita, 3,4 tarkalleen ottaen. Saattavat nuo lumet olla historiaa jo huomenna... Kynttiläpuuhissa kuuntelin kuitenkin joululauluja pari levyllistä. Jospa saisimme kunnolla lunta edes jouluksi.


Kynttilänvalu-urakan jälkeen koristelin myös eilen leipomani piparit. Nyt on meillä sen verran pipareita, kun joulun ajaksi tarvitaan.


Tänä syksynä olen ostanut useita uusia piparimuotteja. Lumihiutaleita minulla on nyt kahta kokoa, mutta nuo isommat olivat kätevämpiä tehdä. Pienet tuppasivat tummumaan liikaa reunoilta ja tästä syystä ne ovat jo kadonneet parempiin suihin! Lumihiutaleiden lisäksi olen hankkinut taas yhden uuden kissamuotin (kissamuotteja minulla on nyt viisi erilaista) ja yhden pienen poromuotin. Lumihiutalemuotista taisi kuitenkin tulla uusi suosikkini, tai siis yksi suosikeistani. Kissamuotit pitävät edelleenkin ykkössijaa.

Vihreä kuorrute maistuu piparmintulta, samoin sininen ja tummanvioletti (violetteja pipareita näkyy näissä kuvissa vain muutama). Punaiseen lisäsin puolestani vanilja-aromia. Sitruuna-aromia en voinut tänä vuonna lisätä, koska pullo särkyi muutossa. Koristeina perinteisesti karkkeja!


Lämmintä ja makeaa marraskuun loppupuolta jokaiselle!

4 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Oi nam! :) Mä meinasin kanssa joskus noita kynttilöitä tehdä, mutta vaikutti niin suuritöiseltä.. :D

Naukulan Mamma kirjoitti...

Hienoja kynttilöitä ja pipareita olet saanut aikaiseksi!

Paula kirjoitti...

Teillä on jouluvalmistelut hyvällä mallilla, piparit leivottu ja kynttilät valettu. Hyvää ensimmäistä adenttia, jolloin kylttilöitä jo on kiva polttaa, tai voihan jo aikaisemminkin...

Elina kirjoitti...

Kiitos!

Kyllä kynttilöiden valaminen ja piparien tekeminen kuuluvat jotenkin tähän jouluun laskeutumiseen.

Ainakin työn tuloksista on mukava nauttia ;)