perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannuksen huijauskakku


Niinhän siinä sitten kävi, että ainoana vapaapäivänäni olen sairaana! Seuraava odotettavissa oleva loma onkin sitten joulukuussa, joten pikkuisen harmittaa. Varsinaiselta kesäflunssalta tämä ei ainakaan vielä tunnu, mutta kuumetta pitelee. Siinäkin on kuitenkin ihan riittämiin, varsinkin kun olin ajatellut esimerkiksi leikata nurmikon ja siivota kunnolla. Arkena ei aina oikein jaksa ja kolmen päivän vapaaputkessa olisi kyllä riittänyt aikaa kodinhoidollekin. Toki sohva, kissat, kirja ja elokuvat eivät ole huono vaihtoehto, puhumattakaan kunnollisista torkuista, mutta muutakin olisi tietysti voinut tehdä! Eniten kuitenkin harmittaa, etten pääse edes juhannussaunaan.


Mutta itse otsikkoon, huijauskakkuun. Minulla kävi päivällä kahvivieraita ja onnekseni jaksoin tehdä osan valmisteluista jo eilen. Ei sillä, että huijauskakkuun kovin suuria valmisteluita edes tarvitsisi, mutta jaksoin sentään käydä kaupassa ja tehdä suolaisen tarjottavan valmiiksi. Tarjolla oli siis perinteisiä sillileipiä ja sitruuna-marenkitorttua, jonka ristin surkuhupaisasti huijauskakuksi. 


Mikä tekee kakusta huijarin? Reilusti yli puolet siitä on hankittu valmiina. Pohja on kaupan valmis torttupohja, jonka kostutin sokerivedellä. Sen päälle on levitetty purkillinen valmista lemon curdia (3/4 olisi riittänyt!) ja kaiken huippuna on marenkipäällinen. Marenki on sentään itse tehty (4 kananmunanvalkuaista ja 2 ½ dl sokeria)! Koko komeus lymyili uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ja hyvää oli, kaikesta huijarimaisuudestaan huolimatta!


Sillileipien täytteessä on keitettyä kananmunaa silputtuna, majoneesia, creme fraichea, punasipulia, ruohosipulia, suolaa, pippuria ja jonkin verran valmissillien maustelientä (sinappi). Täyte ja silli lepäilevät Maalahden limpun päällä, joihin sipaisin vielä hivenen voita.

Aina ei tarvitse jaksaa tai ehtiä tehdä itse, eikä puolivalmiiden tai valmiiden ainesten käyttö ole mikään häpeä. Ilman valmiita osasia olisin tarjonnut varmaan hätävarastona olevia sokerikorppuja kahvilla... 
Niinpä tämän juhannuksen sanoma voisikin olla, että kannattaa olla itselleen armollinen, myös keittiössä.

Oikein mukavaa ja nautinnollista juhannusta kaikille!

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ei todellakaan tarvitse pingottaa, varsinkaan, jos on kipeänä! Toivottavasti paranet pian.
Leppoisaa juhannusta!

Elina kirjoitti...

Kiitos, kohti terveempää huomista mennään, toivottavasti! :)

Zepa kirjoitti...

Tässä on sulle lohduke, jos luulet huijanneesi tarjoiluissa: mä jaksoin tehdä juhannusvieraille vain pää- ja jälkiruuan, ne itse saivat tehdä antipastosalaatin :-D Hävetti ihan helevetisti, mutta kun kerta tarjoutuivat ja ovat tosi hyviä ruuanlaittajia... Toivat kamat ja minä nostin kulhon pöydälle notta siihen vaan kiitos.

Tämmönen emäntä.

Mehu kirjoitti...

No voi harmi että tulit kipeäksi juuri juhannuksena.. Mutta tunnollinen työntekijä sairastaa lomilla. ;) Parane pian. ♥

Leppoisaa Juhannusta Teille kaikille! ♥


Myrsky ja Minna kirjoitti...

Parempaa vointia sinulle ja oikein hyvää juhannusta teille kaikille!

Paula kirjoitti...

Hyvää juhannuksen jatkoa sinulle ja kisuille. Pikaista paranemista myös, ota levon kannalta:

Elina kirjoitti...

Zepa: No, onneksi yhdessä tekeminen on kuitenkin mukava tapa viettää aikaa! Eli ehkä kuitenkin ihan hyvä juttu? ;)

Mehu: Heh, tunnollinen työntekijä :D Mutta parempi kyllä sairastaa nyt kuin silloin, kun on pakko tehdä töitä! Kiitos <3

Myrsky ja Minna: Kiitos!

Paula: Kiitos! Näin täytyy tehdä :)

Mamma N kirjoitti...

Rauhallista juhannusta teille! Sairastelu on aina harmillista, nyt vaan kissat kainaloon ja lepäämään.