sunnuntai 28. syyskuuta 2008

I shop till I drop

Selailin ajankulukseni lompakkoni kuitteja. Niitä on melkeinpä kymmenestä eri kaupasta.

Shopatessa kuljettu matka: kilometreittäin.

Käytetty aika: rajaton.

Kulunut rahasumma: tähtitaivaallinen.

Huomaan että kenkäkauppaan olen lahjoittanut mukavat neljäsataa. Neljä oli mukava luku myös uusia laukkuja ostaessani. Kirjakaupasta kannoin kotiin kolme muovikassillista kirjoja. Vaatekaappi kasvoi mm. villakangastakilla ja poololla. Kotiin olen hankkinut kynttiläkruunun ja tyynynpäällisiä. Kaikkea muuta pientä sälää en edes tohdi mainita.

Olenko tosiaan ostanut viime viikolla näin paljon tavaraa?

Olin aikoinaan WWF:n toiminnassa mukana seitsemän vuotta, ja luonnonsuojelu on yhä lähellä sydäntäni. Kaupoissa viettämäni aika ei kuitenkaan kerro mitään tästä ideologiasta; päinvastoin. Käytän ostamiani tuotteita kuitenkin paljon, enkä hävitä niitä parin käyttökerran jälkeen. Tämä puolestaan taitaa kertoa minusta sen, että kerään paljon tavaraa. Seuraavan kodin hankintakriteereihin kuuluukin ehdottomasti joko suuri vaatehuone tai vähintään kuusi vaatekomeroa. Luku kuusi on nykyisten kaappien määrä. Onkin siinä ja siinä, mahtuvatko muutaman kuukauden päästä ostetut kengät, laukut ja vaatteet enää niiden sisälle, vai onko minun alettava etsimään lisää tilaa muista ratkaisuista.

Ei mene viikkoakaan, etten hankkisi jotain uutta joko itselle tai lahjaksi. Siitä huolimatta, että tunnenkin lievää syyllisyyttä tämän huvituksen parissa vietetystä ajasta, on minun kuitenkin pakko todeta: rakastan shoppailua!

Kuinka usein te muut vietätte aikaanne tämän laatuajanvietteen parissa?

Ei kommentteja: