tiistai 18. elokuuta 2009

Lohivoileipäkakku

Lomien loppumisen kunniaksi tein tänään helpon lohivoileipäkakun. Onneksi itse ei tarvinnut lopettaa lomailua, mutta läheisiä on mukava muistaa arkeenpaluun keskellä. Kuva on työstövaiheesta.


Lohivoileipäkakku

Tarvikkeet:
9 palaa paahtoleipää
2½ dl kasvislientä
n. 250 g kylmäsavulohta
1 pkt kylmäsavulohilevitettä (esim. Valio Viola)
2 punasipulia
4 kananmunaa
n. 100 g voita tai margariinia
1 pkt (400 g) sulatejuustoa
juustoraastetta
koristeeksi esim. salaattia, kurkkua jne.

Valmista ensiksi kasvisliemi odottamaan.
Täyte 1:
Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Viipaloi lohi myös pieniksi palasiksi. Säilytä muutama pidempi suikale koristeeksi. Sekoita kulhossa yhdessä kylmäsavulohilevitteen kanssa. Laita kylmään odottamaan.
Täyte 2:
Keitä kananmunat koviksi, n. 1o minuuttia. Jäähdytä. Silppua kananmunat pieniksi ja sekoita voin kanssa. Voit lisätä myös hyppysellisen suolaa jos haluat.

Aloita kakun kokoaminen haluamallesi alustalle. Laita kolme paahtoleipää riviin ja kostuta kasvisliemellä. Lisää täyte 1. Tee leivistä uusi kerros, ja kostuta jälleen kasvisliemellä. Lisää tämän jälkeen täyte 2. Tee leivistä vielä kolmas kerros, ja kostuta sekin. Siirrä tähän saakka koottu kakku jääkaappiin odottamaan.

Laita sulatejuusto ja hieman juustoraastetta kulhoon. Lisää hiven vettä ja sekoita, kunnes saat sopivanoloista tahnaa. Päällystä kakku tällä seoksella.
Painele valmiin kakun sivuille loppu juustoraasteesta koristeeksi. Pyörittele lohesta ruusukkeita ja lisää halutessasi muut koristeet kakun päälle.

Ei kommentteja: