torstai 29. heinäkuuta 2010

Myrskyjä ja poutapilviä

Edellisestä postauksesta on ehtinyt kulua jo melkoisesti aikaa; on ehtinyt tapahtua niin paljon. Hyvää ja huonoa.

Petterin tapauksessa oli huono onni matkassa, eikä asioista tullut yhtikäs mitään, jolloin jäi kissa saamatta. Kaksi remonttia painettiin läpi yhtä aikaa ja eräs ihminen katosi elämästäni ilmeisesti lopullisesti. Henkinen stressi on ollut melkoinen, ja koko ajan olen sairastanut saamatta juurikaan apua.

Tasan viikko sitten elämääni tassuttelivat kuitenkin Magnus ja Felix. Pienet orpokissaraukkani, joilta kuoli emo kun pojat olivat kolmiviikkoisia;


Magnus

Felix

Ehdin pitää poikia kaksi yötä, kunnes sain niin pahoja allergiaoireita, että jouduin menemään päivystykseen ja poikien piti muuttaa evakkoon äitini luo. Sain uusia lääkkeitä ja pidän tassuja ristissä, että lääkkeillä olisi minuunkin vaikutusta. Monien kissa-allergikkojen oireet ovat hävinneet kokonaan tuolla lääkkeellä. Oli melkoinen yllätys, että kuukauden kissattomuus puhkaisi noin kovan allergian..!

Kaiken tämän ohessa kärsin enenevissä määrin sydänoireista ja kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Vihdoinkin eilen tapahtui odotettu asia; kaiken jahkailun jälkeen sydämeni temppuili niin paljon, että oireet otettiin todesta ja sain lääkkeitä sekä ajan tarkempiin tutkimuksiin! Samoin kävi kilpirauhasen kanssa, sain siihenkin lääkkeet.

Onhan tämä melkoista kun on jo tässä iässä niin rempallaan, että ei paljon huomisesta päivästä tiedä. Ei tarvitse enää ihmetellä, miksi olen vuosien kuluessa mennyt aina vain huonompaan kuntoon. Sairauksia on vaikka muille jakaa ja lääkkeitä senkin edestä. Mutta olen yhä edelleen elossa ja aina tähän saakka on saatu sairastamiset melko hyvin kuriin hoitamalla! Elän siis toivossa että saan nauttia kauniista päivistä ja oikeasta elämänmakuisesta elämästä vielä pitkään!

Eilen(kin) pohdin runsaasti elämääni, ja tulin siihen päätökseen, että minun on tehtävä jonkinmoinen elämäntapamuutos, jotta pysyisin paremmin terveenä. Kaikki karsittavissa olevat stressitekijät pois, rauhoitetummat aikataulut, enemmän unta, enemmän liikuntaa, enemmän rentoutumista ja itsestä huolehmista. Vähemmän epäterveellistä ruokaa, televisiota, tietokoneella istumista, jatkuvaa stressaamista ja muista huolehtimista (hyvissä määrinhän sitä on tietysti harrastettava). Näillä eväillä pitäisi koettaa mennä!

Olen myös ajatellut paljon joulua; siinä aihe joka ei sinällään tuota stressiä, korkeintaan positiivista sellaista! Olen hankkinut viime päivinä jokusen joululahjan, tehnyt lahjalistoja ja kuunnellut muutaman joululaulunkin. Siinä vasta stressinpoistaja; joululaulut! Pohdin myös oman joulublogin perustamista. Siitä saatte kenties kuulla lisää lähiaikoina.

Lähiaikoina aion kertoilla myös kodin ja mökin remontin etenemisestä, pihavaraston rakentamisesta ja muusta kesäpuuhasta, joka on pitänyt minut melko tehokkaasti poissa blogin ääreltä.

Näkemisiin,

8 kommenttia:

elisa kirjoitti...

ihanaa kuulla kuulumisia ellu! <3 etenkin noita hyviä :) ja kissa asia oli kyllä ihan ylläri hihii, pitää päästä pian näkemään söpöläisiä ja sua! toivottavasti allergiaoireetki häviää

Elina kirjoitti...

Toivottavasti pian nähdään :)

Miia kirjoitti...

Voi toivottavasti allergiaoireet katoaa! Kaikenlaista murhetta sulla kyllä :(

Hannah kirjoitti...

Oi mitä ihania kissapoikia <3 Toivottavasti allergiaoireet katoaa ja saat kissat takasn kotiin :) Piän peukkuja, elämänmuutos ois täälläki tarpeeseen... syksyllä tasan kyllä enemmän liikuntaa harrastettavaa, näin kuumalla ei jaksa mitään.

hei mikä sun s.postiosote on? ois kiva kysellä kuulumisia kunnolla :)

Elina kirjoitti...

Miia: Toivottavasti niin! Josko niistä murheista olisi suunta kuitenkin ylöspäin...

Hannah: Kiitos <3 Minäpä käyn laittamassa sähköpostin sinulle blogiisi :)

sssalka kirjoitti...

aijai make ja maken veli<3 toivottavasti kisut pääsee takasi sun luokse. :)

Sanna kirjoitti...

Onpas siellä kaikenmoista kremppaa, allergiasta lähtien. Toivotaan, että lääkkeet ja siedätys auttavat (kaikkiin) vaivoihin. Ja miten ihania kissanpoikia, noista on ainakin "mielialalääkkeeksi". <3

Joulua on kiva ajatella. Ja syksyä; kynttilöitä, valoja ja kaikkea kivaa ja tunnelmallista. Noihin ajatuksiin on mukava uppoutua, kun mielen päällä on liikaa turhia/tyhmiä asioita. :)

Elina kirjoitti...

Sssalka: "Make ja Maken veli" lähettävät terveisiä, jospa niin!

Sanna: Kiitos, pojat kiittävät kehuista <3 Kyllä niiden kanssa saa ajan kulumaan ilman ongelmia!

Joulua ja syksyä on tosiaan niin hurjan mukava ajatella! Tulisi vain nyt ne pimeämmät illat...