tiistai 6. joulukuuta 2011

6. joulukuuta

Mustikka-valkosuklaajuustokakku


Tarvikkeet:

150-200 g. keksejä (esim. Digestive, Marie tai piparkakkuja)
n. 70-80 g. sulatettua voita

200 g. valkosuklaata
200 g. maustamatonta tuorejuustoa
n. 3 dl kermaa
sokeria
5 liivatelehteä
tilkka vettä

n. 3-4 dl mustikoita
3 liivatelehteä
sokeria
vettä

Valmistus:

Valmista keksipohja irtopohjavuokaan murskaamalla keksit ja yhdistämällä ne voisulan kanssa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai erityisen varovaisesti mikrossa. Anna suklaan jäähtyä hieman ja yhdistä tuorejuuston kanssa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla, makusi mukaan. Yhdistä kermavaahto suklaa-tuorejuustoseokseen varovaisesti nostellen. Kiehauta tilkkanen vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Anna seoksen jäähtyä hieman ennenkuin lisäät sen ohuena nauhana kerma-suklaa-tuorejuustoseokseen.

Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Sulata mustikoista noin 2-3 dl. Liota liivatelehdet. Marjoista n. 1- 1½ dl tulevat kokonaisina kakun päälle. Survo loput marjat ja lisää joukkoon vettä sekä halutessasi hieman sokeria. Valmista survosta tulisi olla noin 2-3 dl. Kiehauta tilkkanen vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Valuta liivateseos ohuena nauhana marjasurvokseen.

Levitä kokonaiset marjat kakun päälle. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt survos. Anna kakun hyytyä noin neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele valmis kakku vielä kokonaisilla, hieman jäisillä mustikoilla ja nauti vaikkapa hyvän kahvin kera!

Oikein rauhallista ja kaunista itsenäisyyspäivää kaikille!

5 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta. Blogissasi oli elokuussa kesäkurpitsalasagnen resepti. Sen jälkeen olen monesti tehnyt sitä. Hyvää on!

Naukulan Mamma kirjoitti...

Nam! Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tansku kirjoitti...

Ompas herkullisen näköinen Mustikkainen kakku,nams,kyllä kelpais..Vaan pittää yrittää olla vähän kevyemmällä,ettei pääse liikaa...♥.Mukavaa viikonloppua sinulle

Sanna kirjoitti...

Hienon näköinen kakku, kyllä tuon kanssa kelpaa (kelpasi) itsenäisyyspäivää juhlia.

Piti jo aiemmin kehua niitä kynttilöitä, mitä valoit silloin joskus. Kommentointi oli välillä jumissa jostain mystisestä syystä (muuallakin kuin täällä), niin jäi silloin sanomatta, että kyllä tekisi mieli upottaa lusikka noihin vanukaskynttilöihin. :P

Saila kirjoitti...

Ihanan näköinen kakku! Juustokakku on herkkua, tuo on ehkä vähän samanlaista, pitää ehdottomasti kokeilla!