keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Pieni tupakkapöytä


Tämä pieni tupakkapöytä oli asiakastyö. Pöydän pinta oli kärsinyt ajan saatossa melkoisesti ja värikin oli haalistunut auringonvalon myötä oranssihtavaksi.


Vanha pinta täytyi siklata pois sektoreittain, mutta reunoissa oleva lakka oli poistettava maalinpoistoaineella. Viilu rapsahtaa nimittäin melko helposti rikki.


Pöydän jalat olivat suhteellisen siistit, mutta ne olivat imeneet jossakin vaiheessa reilusti kosteutta. Jalkoja en kuitenkaan puhdistanut paljaalle puulle saakka noiden koristeurien takia, sillä se olisi ollut oikeastaan tarpeetonta ja vienyt melkoisen määrän lisätyötunteja.Pöydän lakka on selluloosalakkaa, jonka kanssa saa noudattaa melkoista varovaisuutta. Tinneri ei haise erityisemmin hyvälle, mutta hajuhaittojen lisäksi se on myös "aivoja liuottavaa". Raikasilmasuodatin on ihan paikallaan noita aineita käsiteltäessä. Lisäksi jouduin opettelemaan tämän pöydän kohdalla kokonaan uuden taidon, ruiskulakkauksen.

Äkkiseltään pöytä näyttää kyllä kuvissa tummemmalta kuin luonnossa, mutta ainakin pöytäpinnan väri on nyt yhdenmukainen jalkojen kanssa. Mikäli väriä taas oltaisiin lähdetty muuttamaan oranssimmaksi, olisi pöytä ollut taasen erinäköinen tulevaisuudessa, värien haalistuessa.

Tässä työssä tuli kyllä erityisen paljon haasteita vastaan, mutta opettavainen se ainakin oli..!

9 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Mistähän tuo tupakkapöytä nimitys on peräisin, oletko perehtynyt asiaan?

Mia kirjoitti...

Wau! Hienoa työtä. Sait pöydän viilupinnan nätisti esille :)

Cheri kirjoitti...

Hieno työ, nämähän ovat kuin eri kalu, käsittelyn jälkeen näkyy upeasti tuo loimukuvio ja pöydän muotokin näyttää kauniimmalta. Kaikki mahdolliset suojat ovat tarpeen, muuten aivot muuttuvat herneen kokoisiksi ja päässä alkaa helistä. Laki varmaan kieltää nykyisin tupakkapöytä nimityksen :)

AnnaS kirjoitti...

Oi, hieno pöytä ja taitava entisöijä!

Saila kirjoitti...

Vau miten upeat kuviot! Herätit pöydän henkiin. Ihana kolmiulotteisuus tuossa pinnassa!
ja vau mitkä juuressadot tuossa alempana, nampsis! Glögiin ja joulumusiikkiin en kommentoi mitään ;-D

Mamma N kirjoitti...

Kaunia pöytä ja hyvältä näyttää kätesi jälki :)

Tiitu kirjoitti...

Tulipas upeasti esiin pinnan kuvio, kaunis!

Paula kirjoitti...

Kyllä on kaunis lopputulos, ei voi muuta sanoa. Vanhan ajan huonekalut ovat hienoja ja kestäviä, korjaamalla saa todella hienon.

Elina kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Ihan tupakoinnista tulee, tuontapaisilla pikkupöydillä on pidetty tuhkakuppia ja istuttu tupakoimassa sen vierellä :)

Mia: Kiitos! Tuossa onkin ihan erityisen kaunis viilutus.

Cheri: Hih, se voi olla että nimitys joutuu vielä muuttumaan... ;)

AnnaS: Kiitos!

Saila: Kiitokset! Onneksi ei ole pakko kommentoidakaan ;)

Mamma N: Kiitos!

Tiitu: Kiitokset!

Paula: Kiitos! Kyllä, "vanhassa vara parempi".