tiistai 18. helmikuuta 2014

Kuinka Danielista tuli Daniel ja muita kertomuksia kissojen nimistä

Aika ajoin saan kysymyksiä, miksi kissoillani on sellaiset nimet kuin on. Tätä asiaa aina silloin tällöin selitettyäni ajattelin, että voisinpa kirjoittaa aiheesta myös blogiin. Joten tässä kertomus kaikkien viiden omistamani kissan nimistä! Ensinnäkin voidaan todeta, että kaikki kissat ovat saaneet nimensä jostakin televisiosarjasta, joten nimet noudattavat sikäli samaa sarjaa.



D niin kuin Daniel

Danielin nimi tuli ennen kissaa, mikä sinällään voi tuntua jo hieman hassulta. Joskushan käy jopa niin, ettei nimi sovi kissalle laisinkaan. Nyt kävi kuitenkin sinänsä tuuri, että Daniel tuntui heti Danielilta, eikä tarvinnut miettiä muuta nimeä tulokkaalle! Olen joskus aikaisemminkin kertonut täällä blogissa, kuinka kovasti pidän Stargatesta (Tähtiportti). Joskus leikittelin ajatuksella, että jos ottaisin nyt vielä yhden kissan, niin mikä kissalle nimeksi... Mikään muu sarja ei tuntunut nyt sopivalta, joten pohdin nimeä sarjasta. Daniel oli mielestäni ainoa sopiva nimi Esterin, Felixin ja Magnuksen rinnalle. Edelleenkin nimi oli vain ajatustasolla, kun eihän minulle ollut tulossa lähiaikoina uutta kissaa... Mutta sitten tuli kuin tulikin kissa ja vielä sopivasti poikakissa! Niinpä Daniel Jackson sai meiltä nimikaiman itselleen.



E, F ja M niin kuin Ester, Felix ja Magnus

Sisarussarjan nimet ovat tietenkin samasta sarjasta, kuinkas muutenkaan. Halusin vaihteeksi nimet jostakin suomalaisesta sarjasta, mutta siltä kentältä löytyi vain yksi vakavasti otettava ehdokas, Hovimäki nimittäin. Aluksi Magnus oli Carl Magnus, mutta aika nopeasti nimi vakiintui muotoon Magnus. Tämä muutos oli ihan hyväkin, sillä olisi ollut aika hassua nimetä sisarukset aviopuolisoiden mukaan. Ihan aluksihan Ester ei ollut edes tulossa meille, joten sitä en alussa edes ajatellutkaan poikien nimiä miettiessäni. Felix puolestaan oli ihan nimensä näköinen kissa ja ehkä nimi olikin sitten jonkinlainen enne, sillä tämä meidänkin Feliximme on ollut hieman huono-onninen terveyden suhteen. Joten Esterin nimikaima on tietysti Ester Annantytär (myöh. Wegelius, myöh. Löwenstierna, myöh. Lindhof), Felixin Felix Lindhof ja Magnuksen Magnus Lindhof.

F niin kuin Fabrizio

Fabrizio eli tuttavallisemmin Fabu aloitti televisiosarjakissojeni sarjan, vaikkei silloin käynyt mielessäkään, että tästä voisi tulla ihan perinne. Fabu tuli minulle syksyllä 2007, eli vain reilu kuusi ja puoli vuotta sitten. Silloin pidin aivan mahdottomasti sarjasta Elisa di Rivombrosa (Ihana Elisa) ja etenkin toisesta päähenkilöstä, kreivi Fabriziosta! ;) Joten kun Fabu melko yht'äkkiä muutti luokseni, ei nimen suhteen ollut minkäänlaista empimistä; kisusta tuli Fabrizio kreivi Fabrizio Ristorin (Alessandro Preziosi) mukaan. Olihan Fabukin varsin valloittava herrasmies! Ja poistuikin sitten keskuudestamme aivan yhtä aikaisin kuin nimikaimansakin.

Sellaiset juuret siis meidän kissojen nimillä. Mukavaa tiistai-iltaa!

11 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Hauska nimitarina. Tuo kuva punaisesta kolmikosta on mieletön!

Cheri kirjoitti...

Hauska kuulla miten lapsukaiset ovat saaneet nimensä. Tasainen sarja niin nimien kuin ulkonäönkin suhteen.

Saila kirjoitti...

Kiva kun kerroit! Minulla ei ollut hajuakaan, kun en ole seurannut mitään näistä sarjoista.
Voi tuota Fabun kuvaa ♥ Valloittava todellakin!

Anne kirjoitti...

Hienot ja hyvät nimet kaikilla pienillä <3

Paula kirjoitti...

Kivat kertomukset. Joskus vilautit jossain kommentissasi, että hiukan mietit meidän Dansku-Danielia, kun sillä ei vielä ollut kotia. En nyt sitten yhtään ihmettele, kun nimi Daniel oli odottamassa kissaa ja meillä oli sen niminen.
(Minulla on muuten antamasi haaste odottamassa, en ole suinkaan sitä unohtanut.)

AnnaS kirjoitti...

Hih, mä arvasin, että sisarustrion nimet ovat Hovimäki-sarjasta :)

Ihanat kuvat ja Fabu ♥.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Kiitos Elina kun postasit tästä. (Minäkin olin ihan tietämätön näistä tv-sarjoista!) Ihanat kuvat ihanista kissalapsista ♥

Mamma N kirjoitti...

Hienot tarinat nimistä! En tunnistanut kyllä, kun en näistä mitään ole katsonut.

Mehu kirjoitti...

Ihana kuva sisaruksista! :'D Onko se Felix, joka on päässyt sisarusten "lirskaamaksi" keskelle!? :3

Keltsu kirjoitti...

Ihanat kuvat! :)

Meillä on päästy nimien kanssa aika helpolla - Ella ja Veroschka ovat olleet etukäteen nimettyjä, eikä niiden nimiä ole ollut tarpeen vaihtaa (Ella oli kasvattajalla alunperin Lyyti - sekin oltaisiin pidetty, jos se olisi jäänyt nimeksi). Onnin kohdalla taas olin miettinyt pitkän liudan nimiä, ja kun Onnin tapasimme ja se lähti mukaan samantien, äitini alkoi kutsumaan poikaa Onniksi (joka oli kuulema yksi miettimistäni nimistä). Siitä se sitten jäi, vaikka välillä heitän vitsillä että herra on taidettu nyt nimetä väärin, sehän on syntynyt Urpon nimipäivänä! :P

Elina kirjoitti...

Pirkko: Kiitokset! Sen ottamisesta on jo aikaa, olisikohan ollut toisena vuonna eli 2011 :)

Cheri: Periaatteessa kissat ovat hyvinkin samaan tapaan nimettyjä, mutta kuitenkin erilaisia nimiä.

Saila: Kannattaa tsekata ;)

Anne: Kiitos! :)

Paula: Ja teidän Danskukin olisi ollut väritykseltään vielä ihan sopiva meille! :)

AnnaS: Heh, minun ehdoton lemppari suomalaisista sarjoista! :)

Myrsky ja Minna: Kannattaa tsekata ainakin Hovimäki, jos yhtään kiinnostaa! :)

Mamma N: Sinullekin suosittelen ainakin Hovimäkeä, voisit tykätä! :)

Mehu: Kiitos! Kyllä se on Felix keskessä, kuten useimmiten yleensä :'D

Keltsu: Voi Onnia, tuntuisipa nyt hassulta jos hän nyt olisi Urpo! :D Mutta kauniit nimet on teillä kaikilla :)