torstai 13. marraskuuta 2014

Vesihäntä


Kävimme eilen eläinlääkärissä, kuten aikaisemmin kirjoitinkin. Olin pojan seurana siihen saakka, kunnes nukutusaine vaikutti. Sitten Dansku jäi lääkäriin ja minä menin asioille. Häntä aristi vielä nukutuksenkin läpi, joten kyllä se on oikeasti tosi kipeä. Ensin otettiin röntgenkuvat ja sitten putsattiin vielä hammaskivet, ettei tarvitse heti nukuttaa uudestaan. Lopuksi tuli mieleeni vielä verikokeiden ottaminen, kun niistä oli ollut puhetta edellisellä rokotusreissulla.


Röntgenkuvissa ei näkynyt murtumia eikä mitään muitakaan luumuutoksia. Niinpä saimme sellaisen diagnoosin kuin ns. vesihäntä, hännänjuuren hermotulehdus. Koirilla kuulemma melko yleinen vaiva, mutta kissoilla ei ihan niinkään. Lääkkeenä kortisonipiikki ja viikon tulehduskipulääkekuuri. Sitten katsotaan uudestaan, palaako vaiva.


Verikokeissa näkyi kuitenkin jotain vähän säikähdyttävää, kohonnut verensokeri. Toki kissalla verensokerit nousevat esimerkiksi stressin takia, mutta tämä arvo oli enemmän kuin normaali "stressi-sokeri", joten otettiin sitten pitkä sokeri ja sen tulokset tulivat tänään. Kaikeksi onneksi pitkä sokeri oli normaali!! Menemme puolen vuoden päästä kontrollikokeisiin, mutta ei siis diabetesta ainakaan toistaiseksi! :)

Kyllä säikäytti kovasti, mutta onneksi ei todettu diabetesta ja toivottavasti tulehduskin laantuisi mahdollisimman pian!

Elina 

11 kommenttia:

leenajapojat kirjoitti...

Hyvä merkki on se , että fruktosamiiniarvot ovat normaalit
( pitkän ajan sokeri ). Daniel on stressanut kivun takia ja lääkärikäynti nostaa sokeriarvoja.
Jos kissan juominen lisääntyy hurjasti, silloin on hyvä katsoa sokeriarvot, samalla tietenkin pissaaminen lisääntyy ja paino alkaa putoamaan....niihin nyt aina kannattaa kiinnittää huomiota noin niinkuin muutenkin.
Danielin häntä kyllä varmasti paranee. Ja on jo helpompi olla, kun on saanut lääkettä. Kaikkea sitä kanssa kissoillekin tulee ; (
Rapsutuksia potilaalle ♡

Mehu kirjoitti...

Hyvä että vaiva on nyt hoidossa ja että ei löytynyt mitään vakavaa. ♥

Linda kirjoitti...

Voi, jaksamista Danielille, on niin komea poika <3

Anne kirjoitti...

Onneksi Danskulla ei ole diabetestä <3 Ja toivon että rakas poika voi muutenkin hyvin <3

Mamma N kirjoitti...

Nyt toivotaan pikaista paranemista häntään ja diabetes pysyköön poissa, hus hus.

ella kirjoitti...

Paranemisia Danielin hännälle! Hyvä, että hampaatkin putsautuivat samalla. Erikoisen kuuloinen vaiva tuo vesihäntä. Toivottavasti tuskallinen vaiva pysyy poissa, eikä diabeteskään uhittele.

Zepa kirjoitti...

Hitsi moinen! Toivomme paranemista lääkkeiden tuella ja kaikkea hyvää poitsulle!

AnnaS kirjoitti...

Toivottavasti lääkkeet auttavat nopeasti! Daniel ♥.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Stressisokeri on säikäytellyt meitäkin joskus! Paranemisia D:lle ♥

Cheri kirjoitti...

Huh, kaikenlaista vaivaa hännästäkin. Toivottavasti lääkitys vie tehokkaasti kivun ja paraneminen voi alkaa. Onneksi sokerit normalisoituivat, mutta ylimääräisiä sydämentykytyksiä varmasti sait.
Helllä silitys herra Danskulle!

Katjusha kirjoitti...

hui. tuommoisesta häntävaivasta en ole kuullutkaan koskaan....