torstai 2. joulukuuta 2010

Joulukuu on täällä taas

Kylläpä se aika menee niin mahdottoman nopeaan...

Vastahan oli kesä ja kauhean pitkä aika jouluun! Oli paljon suunnitelmia, jotka nyt taas ovat jääneet toteuttamatta. Ikuinen ajanpuute ja järjestelyvaikeus ;)

Marraskuun viimeisinä päivinä aloitin leipomisen joulua varten. Aloitin joulutortuista, etenin pienten suolaisten pitsasten (kyllä, nuo pienet "erikoiset" pitsapiiraat on erittäin käteviä vierasvaroja - ja kyllä se pitsa yhdistyy jotenkin mielikuvissa joihinkin lapsuuden juhliinkin!) kautta pipareihin. Eilen illalla sain insipiraation tehdä vielä aurajuustopipareita, joten tein toisenkin taikinasatsin ja kello soi tänä aamuna 6.30 leipomus-urakkaa varten (oli kiire mökille ja kummitätiä hakemaan). Nyt illalla kotiuduttuani leivoin suolaisia pasteijoita (porkkana-sipuli-täysjyväriisi-jauheliha-mausteet-yhdistelmä; jauhelihaa siksi melkeinpä vähiten, että yli puolet lihasta päätyi kolmeen erittäin nälkäiseen pieneen suuhun) ja paistoin bataattilaatikon itsenäisyyspäivää varten. Bataattilaatikko ohje on oikeastaan todella hauska, mutta erityisen herkullinen. Siihen tulee nimittäin vaahtokarkkejakin!


Kissapiparit, joita ei nyt tässä valitettavasti nähdä, odottavat vielä koristelua. Pienoiset enkelipiparit odottavat pikkujouluja, melko suloisine helmikoristeineen (erottuvat melko huonosti kuvasta, alla vaaleanpunaista sokerikuorrutetta). Kuivakakku täytyisi vielä tehdä maustumaan, mutta muutoin joululeipomukset alkavat olla tehtynä. Harkitsen vakavasti tekeväni vihdoinkin porkkana- ja lanttulaatikon itse, mutta se jää nähtäväksi.

Ensi vuonna himoittaisi muuten kokeilla oman luumuhillon keittämistä! Menneenä syksynä tein monenmoista hilloa kyllä, mutten luumusta. Olisi aika hienoa laittaa tähtitorttuihin itsetehtyä hilloa.

Huomenna kummitätini tulee meille äitini luota, ja menemme ensin joulumarkkinoille ja illalla kinkkubingoon.

Ihana vuodenaika!

3 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Oi ootpa ollu ahkera! Millä ohjeella teit bataattilaatikon ja onko kuvia? :) Mä haluaisin kans sitä koittaa täksi jouluksi..

Saila kirjoitti...

Hihii, kinkkubingo! :-D Oletpa ollut tosi ahkera. Ja kiva kuulla että pikkuruiset leijonatkin ovat päässeet saaliinjaolle.

Elina kirjoitti...

Miia, minäpä laitan tähän blogiin ohjeen tässä parin päivän sisällä :)

Saila, kinkkubingo on ihan must(i) ;) näin joulun aikaan!