lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulumusiikkia

Torstai-iltana hiljennyimme kuuntelemaan Rajattomia.

Konsertti sisälsi niin vanhoja tuttuja lauluja kuin uudempia, joko tätä kiertuetta varten tai muuten vain viime aikoina sävellettyjä kappaleita. Harmittelin hieman sitä, että Essi Wuorela oli yhä sairaana, kotosalla parantelemassa selkäänsä. Korvaajana toiminut Aili Ikonen lauloi toki hyvin, mutta haaveenani oli ollut nähdä myös Essi. Muistanhan Essin jo lapsuuteni televisio-ohjelmasta, Harlekiini-klubista...
Aina ei kuitenkaan voi voittaa, ja konsertti oli todella kaunis ja koskettava!


Viime aikoina minua on hieman harmittanut kamera-tilanteeni. Nikonini on yhä vain rikki, enkä ole oikein raskinut enkä muistanutkaan viedä sitä korjaamolle arviointiin. Kuvailen yli neljä vuotta vanhalla Sonyn pokkarilla, eikä kuvanlaatu ole ollenkaan mikään kummoinen. Hyvissä olosuhteissa sillä saa mielestäni ihan kivoja kuvia, mutta tuollaisissa hämärissä paikoissa pitäisi olla vähintään jalusta mukana. Enkä sitä viitsi todellakaan ottaa joka paikkaan mukaan, oikeastaan päinvastoin :)


Noista kuvista kuitenkin näkee osviittaa siitä, millainen valoshow esitykseen kuului. Toi oikein mukavasti lisäsäväystä!

Tunnustaudun joulumusiikki-faniksi. Kuuntelen ensimmäiset joululaulut jo keväällä, viimeistään kesällä. Yleensä joulutuspäiviini kuuluvat pari jouluista elokuvaa, pari levyä joulumusiikkia ja käsityöt. Tänä syksynä olen kuunnellut musiikkia ehkä hieman vähemmän, ehkä siksi, että noita viehkeitä ääntelemyksiä kuuluu meillä muutenkin melkoisesti (ja en vieläkään ole saanut cd-soittimen johtoa suojattua + olen liian laiska pyörittääkseni levyjä kotiteatterin kautta).

Uutuuksina olen hankkinut nyt neljä levyä; Tomi Metsäkedon joululevyn, Suvi Teräsniskan joululevyn, Enyan And winter came-levyn ja Välikaton Feetun tonttulevyn (!). Metsäkedon levy on oikein kaunis ja sitä olen nyt useampana päivänä kuunnellut. En pettynyt siis siihen, toisin kuin Teräsniskan levyyn. Voi että... Levy on ajoittain ihan kiva, mutta jotenkin mielestäni kamalan masentava jostain syystä. Johtuisiko siitä, ettei mitään kauhean hilpeää ole siihen mukaan laitettu? Enya puolestaan on taattua laatua ja sen tahdissa paketoin tänäänkin muutaman paketin! Tonttulevy minun taas piti ostaa ihan vain sen takia, että rakastan niin kovasti Kunnaksen satuja. Mauri on lempi satu-setäni ja olenkin kerännyt melkein kaikki kirjat. Levy siis on tehty Suomalaisen tonttukirjan pohjalta, ja voi, se on kiva!

Elävää musiikkia olen tänä jouluna kuullut Rajattomien lisäksi Arja Korisevan konsertissa. Arjalla on edelleenkin yhtä kaunis ja sanoisinko komeakin ääni kuin ennenkin, ja nautin kovasti konsertista.

Ennen joulua on vielä kauneimmat joululaulut kuultavina, sitten se elävän musiikin hauskuus saakin taas odottaa vuoden.

Millaista joulumusiikkia sinä kuuntelet?


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana valoshow, ja kyllä siitä sai jotakin käsitystä kuvista! Kehtaanko sanoa... en kuuntele lainkaan mitään joulumusaa, se vähän ahdistaa kun joka kaupassa soi nyt pimpelipom. Joskus kesällä tulee joululauluja mieleen (!) ja silloin niitä on kiva hoilata, mutta ehkä en sitten ole joulufani lainkaan kun minulle ei tulisi mieleen ostaa joululevyä. Kerran sain sellaisen ja kerran kuunneltuani se oli pakko lahjoittaa eteenpäin :-(

LENNU kirjoitti...

Kauniita kuvia minusta ja vaikuttavia.
Jouluiset laulut ovat ihania, jos ne eivät ole mitään hei tonttu ukot hyppikää tyyliin tai tipe tap...

Mulla on levy White Christmas - siinä on tunnelmallista musaa olematta liian jouluista helinää.

S kirjoitti...

piti tulla heti toisesta blogista kurkkaamaan et millasia kisuja täällä on ja aivan ihaniahan ne <3
:)

Elina kirjoitti...

Saila, sehän menisikin vaikeaksi jos kaikki pitäisivät samoista asioista! Jokainen fanittaa tavallaan!

Lennu, pitääpä tutustua tuohon levyyn. Kiitos vinkistä!

S, kiva kun kävit. Kissat kiittävät! :)