sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Felixin kuulumisia

Kirjoittelin reilu viikko sitten Felixin kuulumisista. Peruin kuitenkin tähystysajan, ja kävimmekin sen sijaan verikokeissa. Miten tähän päädyttiin?

Meillä on lähisuvussa pieni ongelmatilanne päällä, kun yksi sukulainen sairastui kesäkuun alussa hyvin vakavasti. Hän on yhä sairaalassa, toisena päivänä parempana ja toisena huonompana. Olen ollut siellä auttamassa, hieman lehmien kanssa ja muutenkin - maatilalla riittää aina tekevälle töitä. Viime viikolla tuli taas minun vuoroni lähteä sinne, sillä olemme parin sukulaisen kanssa ikään kuin vuorotelleet siellä ollessa, ettei täti joudu olemaan yksinään. Kissat tietenkin lähtivät silloin mummolaan. Felixin oksentelu loppui sillä kertaa kuin seinään, ja sen olemus virkistyi huimasti. Tästä alkoikin sitten epäily: voisiko sittenkin olla allergia kyseessä?


Felix oli nimittäin aikaisemminkin lopettanut oksentelun välittömästi, kun päästyään pois kotoa oksentelun alettua. Homeallergiaepäilyt olin kuitenkin jo haudannut mieleni perukoille, mutta nyt tuo ajatus taas pulpahti esiin. Meillä on hyvin monista kosteusvaurioista kärsinyt asunto, ja korjauksista huolimatta epäilen, että siellä vieläkin on kosteutta ja hometta jossain. Olemme reissanneet hyvin paljon kuluneen vuoden aikana, ja aina nuo sairausjaksot sattuvat silloin, kun olemme kotona.

Olin siis jälleen kerran klinikalle yhteyksissä, ja allergiatesteihin pääsimme heti seuraavana päivänä (viime tiistaina). Koska olin itse poissa, Felix kävi testeissä äitini kanssa. Kertoman mukaan poika oli niin reippaasti lääkärissä, että sai kovasti kehuja. Olemme olleet klinikalla asiakkaina niin usein, että henkilökunta muistaa meidät jo oikein hyvin. Allergiatestaukseen tarvittiin vain yksi putkilollinen verta. Näyte lennätetään Yhdysvaltoihin ja tulosten saapuminen kestää 3-4 viikkoa (näin kesäaikaan saattaa kestää kauemminkin). Ensisijalla tutkitaan homeallergia, mutta samalla testataan hyvin monta muutakin mahdollista allergian aiheuttajaa. Kovin kallista on tuollainen lysti, tuo verikoe maksaa 250 euroa. Onneksi meillä on vakuutukset!


Nyt Felix on sitten jälleen kerran sisaruksineen mummolassa, ja minä lähden tänään taas takaisin sukulaisiin, olin nyt pari päivää "lomalla". Mikäli kyseessä olisi jokin asuntoon liittyvä allergia, meillä olisi uuden kodin etsintä pian ajankohtaisena asiana. Jollei, se aikaisemmin mainittu tähystys olisi sitten seuraava askel, sillä jokin siellä kuitenkin jyllää.

Nyt sitten jännäillään niitä tuloksia!


4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hurjaa, että näyte lennätetään Yhdisvaltoihin saakka! Onneksi on tosiaan vakuutus!!
Ihana kuulla, että pikkuinen voi paremmin, hyvä ettei oksentele, se on jo hyvä merkki, vaikka varsinaista diagnoosia ja sen mukaista hoitoa ei vielä olekaan. Jännittävää, jos Felix on sitten homekoiraan verrattava homeenpaljastajakissa.

Katjusha kirjoitti...

Onhan aikamoinen juttu, jos todella on homeelle allerginen, siis siitä syystä etten ole aiemmin vastaavaa kuullut. Mutta kyllähän ihmisetkin altistuu, miksei siis eläimet. Onko itselläsi mitään oireita ollut?

Naukulan Mamma kirjoitti...

Voi Felix! Nyt vain odotetaan vaikka odottavan aika onkin tunnetusti pitkä!

Paula kirjoitti...

Toivottavasti syy selviää, tuo epäselvyys ja epävarmuus on rasittavaa.