sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Helppo ja herkullinen kasvisruokaresepti

Sain viikolla hyvältä ystävältäni ruokaohjeen, jota teimmekin hänen kanssaan torstaina.

Innostuin kuitenkin tekemään ruokaa uudestaan jo eilen, joten tässä ohje myös teille nopeaan ja herkulliseen kasvisruokaan, jonka hieman erilainen versio löytyy myös Yhteishyvän ruokaliitteestä 8/10 nimellä "Rivieran kasvispaistos".

Kasvispaistos

Tarvikkeet:

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
4-5 tomaattia
n. 200 g. vuohenjuustoa ja pieni pala muuta juustoa
muutama pala paahtoleipää
öljyä (esimerkiksi rypsi- tai oliiviöljy)
suolaa, pippuria, oreganoa, mahdollisesti muita mausteita


Leikkaa leipä kuutioiksi. Lisää öljyyn suolaa ja pippuria, pyörittele leipäkuutiot öljyssä.

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit, viipaloi myös vuohenjuusto.

Levitä leipäkuutiot uunivuoan pohjalle. Asettele kasvikset ja juusto vuorotellen leipäkuutioiden päälle. Lisää haluamasi mausteet ja vielä hieman öljyä. Halutessasi voit vielä raastaa hieman muuta juustoa koko komeuden päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


Pääruokana tästä riittää suuret annokset kahdelle henkilölle, pienemmät annokset kolmelle. Lisäkeruokana annoksia tulee viisi tai kuusi.

Herkullista ja nopeaa!

Ei kommentteja: