lauantai 3. maaliskuuta 2012

Helmikuun ruokamietteitä

Helmikuu on taas takanapäin ja kissojen ruokakulut laskettu.


Kissojen ruokailut koostuivat helmikuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimattomia)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Cosma, kana-kananmaksa ja kana-viiriäisenmuna (vain E-vitamiini)

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsuikaleita ja -sydänjauhelihaa
jänistä
teertä

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Helmikuun aikana ruokailuissa ei ole ollut mitään suuria ihmeellisyyksiä, Felix on syönyt muiden kanssa melko normaalisti ja hyvin. Välillä kissat ovat syöneet oikein hurjan paljon, kalleimpina päivinä näyttäisi menneen ruokaa melkein tuplasti normaaleihin päiviin verrattuna. Normaalisti Ester ja Magnus syövät joka päivä Cystaidia, mutta viime aikoina sen kanssa on ollut ongelmia saatavuudessa. Tästä syystä ravintolisien ja vitamiinien osuus on myös tässä kuussa pienempi. Tässä kuussa siirryin myös ostamaan lihat isompina satseina, mutta niiden hiukan pienempi hinta vaikuttaa vasta maaliskuun menoihin.

Näillä tiedoilla laskin helmikuun ruokakuluiksi noin 106,24 euroa. Yhtä kissaa kohden tämä tekee n. 35,41 euroa. Ravintolisien ja vitamiinien kanssa yhteissummaksi saadaan n. 116 euroa.

Sellaista tällä kertaa. Hiekkoja ei ole tarvinnut edelleenkään ostaa, niitä hankin aina kerralla niin ison satsin että riittää pidemmäksikin aikaa :)


3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onhan noista kisuista kuluja, mutta ei summat mitään hurjia ole, kissa syö aika vähän verrattuna esimerkiksi isoon koiraan. Kissoista on niin paljon iloa, niin kuin tuo vihanneslaatikon omistaja :-D

Naukulan Mamma kirjoitti...

Karvainen vihannes! Tuota en tunnista :)

Elina kirjoitti...

Saila, totta. Kissat syövät vähän verrattuna isoihin koiriin. Alunperinhän aloitin laskemaan näitä kuluja ihan siitäkin mielenkiinnosta, kun Felixin takia esimerkiksi märkäruoat ovat kaikki melko kalliita, ainakin kalleimmasta päästä. Myös kuivaruoka on suhteellisen arvokasta verrattuna moneen muuhun halvempaan. Moni aina pitää kissojen laadukkaampia (eli erittäin lihapitoisia) ruokia melko kalliina, joten halusin tutkia että onko näin :)

Karvainen vihannes on mitä ilmeisimmin perunan sukulainen, ainakin se asustaa mummolan perunalaatikossa ;)