maanantai 11. helmikuuta 2013

Joulukuun ruokamietteitä ja loppuraportti

Joulukuun ruokailujen ylöskirjaus jäi nyt todella myöhäiseksi, sillä kadotin tykkänään tuon vihkon johon kissojen kuluja on kirjattu ylös. Nyt sain vasta aikaiseksi etsiä vihkosta kunnolla ja samoin tein pääsin kirjoittamaan kulut koneelle ja tekemään loppulaskentoja. Vuosi hurahti ohi todella nopeasti ja paria päivää lukuunottamatta kaikki ruokakulut on tullut kirjattua ylös. Merkillisen säntillistä!


Kissojen ruokailut koostuivat joulukuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimaton)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis

Raakana lihana kissat söivät:

hirveä
jänistä
possunsydänjauhelihaa

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Joulukuussa ruokailut menivät melko mutkattomasti ja ruokaa ei mennyt suurimmissa määrin hukkaan. Jossain vaiheessa Felix hieman nirsoili, mutta toiset ovat huolehtineet kyllä ruoan syömisestä. Joulun aikaan kissat saivat hieman extra-herkkuja, kuten ylimääräisiä muro-annoksia ja pienet siipaleet kinkkua. Joulukuu oli samalla viimeinen kulujen ylöskirjauskuukausi, mikä tuntui kyllä kummalliselta tammikuun alettua.

Yhteensä ruokakuluja kertyi joulukuussa 60,62 euroa. Yhtä kissaa kohden se tekee 20,21 euroa. Cystaidien ja vitamiinien kanssa summa on noin 78 euroa.

Halvin - kallein kuukausi:

78e. (joulukuu)
78e. (lokakuu)
87e. (marraskuu)
87e. (syyskuu)
92 e. (elokuu)
106 e. (heinäkuu)
116 e. (kesäkuu)
116 e. (helmikuu, ravintolisien puutteen takia alhaisemmat kulut)
119 e. (toukokuu)
119 e. (huhtikuu)
128 e. (maaliskuu)
139 e. (tammikuu)

Aika suuri pudotus on saatu aikaiseksi, kun verrataan tammikuuta ja joulukuuta. Kulutuksen suunta on ollut koko ajan alaspäin, vaikka kissojen ruoat eivät ole juurikaan muuttuneet vuoden takaisesta. Suurimmaksi osaksi olen kiinnittänyt huolta ostopaikkoihin, pakkauskokoihin eli säästöpaketteihin sekä ylimääräisten herkkujen karsimiseen. Lisäksi olen huomannut, että välillä kissat pyytävät ruokaa ns. turhaan, ja säännöllisten ruoka-aikojen ja -annosten noudattaminen onkin vähentänyt ruokamäärää ja ruoan hukkaan heittämistä. Eroa tammi- ja joulukuun välillä on 61 euroa. Jos sen laskee koskemaan (edes karkeastikin) koko vuotta, säästämme vuodessa n. 732 euroa verrattuna entiseen. Se on jo todella huikea summa, enkä edes villeimmissä kuvitelmissani osannut ajatella, että tuollaiseen säästöön voisi olla mahdollisuus. Mutta tässä sitä vaan ollaan! Suosittelen kyllä lämpimästi kulujen ylöskirjaamista, aika mielenkiintoista ja opettavaista tämä oli!

Oikein mukavaa viikon alkua!

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Tosi edullisesti pystyt nykyään kolme kissaa ruokkimaan. Kulujen kirjaaminen ylös kannattaa kyllä, se on minunkin kokemukseni mukaan opettavaista.

Elina kirjoitti...

Olen itsekin yllättynyt, kuinka halvalla pääsen nykyään ruokakuluissa. En olisi vuosi sitten uskonut millään, että näin alhaisiin kuluihin vielä päästäisiin!