lauantai 17. elokuuta 2013

Juhlahumua ja kaikenlaista sadonkorjuuta

Tänään on juhlistettu menestyksekkäästi kummitätiäni ja viikon päästä olisi juhlavuorossa eno. On mukava viettää pitkästä aikaa muitakin sukujuhlia kuin hautajaisia, joita tuntuu mahtuneen etenkin viime vuosikymmenelle melkoinen määrä. Tarjoilut olivat loistavat ja seura sitäkin parempaa :)


Lahjuksiksi vein itse tekemäni korvakorut, joissa tällä(kin) kertaa materiaaleina 100% sterling-hopea, makeanveden helmet sekä tsekkiläiset siemenhelmet. Olisikin taas kova hinku tilailla uusia materiaaleja ja lisäksi myös oman tuotannon suunnittelu pyörii kovasti mielessä. Tarkoitus olisi saada aikaisemmin mainitsemiani kalanruotokoruja myyntikuntoon viimeistään jouluun mennessä.


Kortti-aiheitakin olen innostunut kuvailemaan, viimeisimpänä kuvat mandariiniruususta. Niinpä niistä on syntynyt viime aikoina myös korttisatoakin.
Korttisadon lisäksi ilmassa on ollut muunlaistakin sadonkorjuuta, sillä viime aikoina olen saanut ryöpättyä esimerkiksi hernesadon pakastimeen (arvaattekin varmaan, että tänä vuonna joulupöydässä on oman maan herneitä tarjolla...) ja herukoitakin on perhepiirissä kerätty ahkerasti. Vadelmia ei kerätty tällä kertaa kuin yksi pieni sankollinen, kuitenkin yhteenlaskettu marjasaalis lähentelee varmaankin 170 litraa. Kyllä sillä kaksi taloutta pärjää taas yhden talven yli. Elämäni ensimmäinen tomaattikin tuotti lopulta 17 täysin syömäkelpoista tomaattia, joten ei mennyt harjoittelu sentään ihan hukkaan! Loput istutukset kasvavat edelleenkin voimakkaasti kasvimaassa, joten ihan vielä en pääse kurkistamaan, että millaista satoa sieltä on luvassa...

Rauhaisaa lauantai-iltaa!

5 kommenttia:

AnnaS kirjoitti...

Kauniit korvikset!

Teillä onkin kerätty satoa reilusti, siitä riittää pitkälle talveen :)

Nettimartta kirjoitti...

Sulla on satorikas syksy: kuvia, koruja ja marjoja. Kyllä kelpaa!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Omia tomaatteja, ihan mahtavaa! (Minun kirsikkatomaateilleni kävi köpelösti.)

Mehu kirjoitti...

Olet kyllä todella ahkera ja aikaansaava ihminen! Ihan kateeksi käy.. ;) Pitäisi minunkin ryhdistäytyä ja yrittää saada enemmän aikaiseksi. *Nyt Mehu, pylly ylös penkistä!*

Mamma N kirjoitti...

Kylläpä teillä onkin tullut satoa!