lauantai 28. syyskuuta 2013

Sipulimysteerin mietintää syntymäpäivien lomassa ja jälleen anteeksipyyntö

Tänään on juhlistettu taas yksiä syntymäpäiviä, tosin ei omiani. Eilen kuitenkin leivoin taas kakkuja melkein koko illan, lakka-kinuskikermakakkua ja lohivoileipäkakkua. Kärsin vain sellaisesta ongelmasta tällä hetkellä, että toisella käyttämälläni koneella ei ole toistaiseksi minkäänlaista kuvankäsittelyohjelmaa ja olen todella laiska siirtämään kuvia Photobucketiin muokkausta varten... No, eiköhän tämä ongelma ratkea lähiaikoina!


Sitten minulla on jälleen anteeksipyyntö esitettävänä: tällä kertaa Felixille! Olen nyt järjestelmällisesti unohtanut kaikkien kissojen nimipäivät tänä vuonna. Sanottakoon puolustuksekseni se, että olin tuolloin 6. päivä todella kipeänä. Poika on kuitenkin saanut paljon rapsutuksia hyvitykseksi!

Viimeisenä kerron sipulimysteerin, johon otan mieluusti vastaan apuja, jos jollain on sellaisia tarjota. Nostin valkosipulit maasta viime viikolla ja mikä yllätys niissä odottikaan - sipulit olivat todella pieniä, eivät olleet kasvaneet juuri ollenkaan!? Lyökit olivat todella hyvät ja vahvat, samoin sipulin juuristo, mutta itse sipuli jäi ihan olemattomaksi. Melkein samankokoiseksi kuin istuttamani kynnet! Missä siis vika? Kerrottakoon tässä lähtökohdiksi, että kasvatin sipulit kohopenkissä ja laitoin kesäkuussa penkkiin ruohokatteen. Lannoitin sipuleita keskimäärin kolmen viikon välein, kanankakalla ja merilevällä sekä kerran ruokakasveille tarkoitetulla teollisella lannoitteella. Vettäkin sipulit saivat pääosin päivittäin. Koulukaverini ehdotti silti kuivuutta, onko teillä muilla ehdotuksia, mikä meni vikaan tänä vuonna? Kaikki vinkit ja ehdotukset otetaan kiitollisina vastaan!

Ps. Meille satoi ensilumi keskiviikkona! ♥

6 kommenttia:

Mehu kirjoitti...

Nimpparionnittelut täältäkin Felixille! :3 ♥ Minäkin olen huono muistamaan lapsosten nimppareita, joten älä murehdi -> et ole ainut hajamielinen mamma. ;)

Lunta! ♥ Tämä on niin ihanaa aikaa! ^^,

Toivottavasti saat apua sipuleiden suhteen, itse en osaa auttaa kun en ole taitava viherpeukalo.. ó.ò

Ps. Kiitos blogi-vierailusta, ehdin jo vähän säikähtää oletko suuttunut minulle, kun niin vähän sinusta nykyisin kuuluu ylipäänsä missään.. x) *hih*

Mamma N kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Felixille! Tasapuolisuuden nimissä onkin sitten hyvä unohtaa kaikki :)

Cheri kirjoitti...

Toivottavasti Felix antaa anteeksi :)
Paha mennä neuvomaan valkosipuliasiassa kun omatkin ovat aika pieniä, tosin en kyllä jaksanut koko kesää kastella valkosipuleita kun oli niin paljon muutakin kasvatettavaa.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Luulenpa että saat unohduksen anteeksi! Minulla on käytössä ilmainen kuvankäsittelyohjelma, Photoscape. Se on helppokäyttöinen ja nopea ladata netistä.

Katjusha kirjoitti...

Mulla on kans tuo photoscape mutta huomasin kun latasin sen äidin koneelle, matkassa tuli paljon ylimääräistä härpäkettä vaikka ruksasin pois kaike turhan. En tiedä miltä sivustolta sen lataisin että tulisi vain se ohjelma, eikä muuta :/
Onko Elina tuo Photobucketti hyvä?

Elina kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Mehu: Kiitos! ♥ En, en ole suuttunut mistään! Höpsö... ;)

Mamma N: Näinpähän se on! Kiitos! :)

Cheri: Olisikohan sitten minunkin sipulit kärsineet kuitenkin kuivuudesta... Mene ja tiedä. Kyllä Felix on onneksi antanut anteeksi :)

Myrsky ja Minna: Kiitos suuresti vinkistä!! ♥

Katjusha: Minä en vielä ole huomannut mitään ylimääräistä, mutta lupaan raportoida vielä tulevaisuudessa. Photobucketista olen noin muutoin pitänyt todella paljon! Ainoa "miinus" on se, että kaikki kuvat täytyy ladata yksitellen nettiin muokattavaksi ja sitten tarpeentullen siirtää takaisin koneelle :/