perjantai 26. syyskuuta 2014

Roskapostivyöry


Nyt on tämä minunkin blogini tullut siihen pisteeseen, että saan valtavat määrät roskakommentteja spamboteilta. Niinpä surukseni asetin kommenttiboksissa vähimmäisvaatimukseksi open id:n. Pahoitteluni niille lukijoille ja kommentoijille, jotka eivät tästä johtuen enää pysty kommentoimaan täällä! Aikaisempi yksittäisten kommenttien poistaminen on ollut vielä ok ja kevyt tehtävä. Nyt roskakommentteja tulee kuitenkin niin paljon päivittäin, että koen tämän helpoimmaksi ratkaisuksi.

Omppuhommat jatkuvat edelleen ja onpa meille satanut jo ensilumikin muutama päivä sitten. Meille lumi ei tietenkään jäänyt vielä maahan, mutta äidin luona on kuulema edelleen oikein pienet kinokset!

Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Open ID on käytössä täälläkin, ollut jo pitkään. Ikävää, etteivät kaikki voi kommentoida, mutta ikäviä ovat ne roskapostitkin. Kun vaihdoin Open ID -asetuksiin roskapostien tulva loppui, tai kyllä meitä varmasti vielä pommitetaan kun sivupalkissaa ollut 'näitä on luettu eniten viimeisen kuukauden aina' gadgetissa näkyi aina kärjessä kaksi aika erikoista juttua. Poistin sitten sen gadgetin.

Mehu kirjoitti...

Minulle tuo OpenID on ihan uusi juttu.. en edes tiedä mitä se tarkoittaa! x) Joten kokeilen nyt pystynkö kommentoimaan blogiisi. ;)

Katjusha kirjoitti...

Minäkin testaan :) En myöskään nyt ihan heti hahmota et mikäs se onkaan!

Elina kirjoitti...

Open id tarkoittaa sitä, että täytyy olla jotkin tunnukset joilla kirjoittaa. Eli bloggeriin, wordpressiin tai muuhun vastaavaan. Kaikki te vanhat lukijat pystytte kommentoimaan, mutta anonyyminä sitä ei voi enää tehdä :)

Cheri kirjoitti...

Minullakin on anonyymien kielto päällä ollut jo pitkään. Roskapostia ei enää pääse perille, mutta robotit pommittavat jatkuvasti tiettyjä postauksia, ne eivät näköjään opi. Erittäin moniin blogeihin on tullut sanavahvistus tämän ongelman takia. Upea omppusato sinulla.