lauantai 19. helmikuuta 2011

Lämpötila +1 ... Sisätiloissa!

Olen aina tiennyt, että tämä meidän huusholli ei ole mikään lämpöinen pesä talviaikaan. Tämä on nyt viides talvi tässä, mutta vasta nyt sain testattua lämpötilat kylmimmissä nurkissa. Tulokset ovat seuraavanlaiset:

Kodinhoitohuone: +11,5 astetta.
Sauna: +1 aste.

Kodinhoitohuoneen lämpötilan mittasin toissayönä, jolloin ulkolämpötila oli -27 astetta. Saunan lämpötilan mittasin viime yönä, ulkona oli silloin pakkasta -30'.

Älysin ottaa mittarista kuvan vasta päivällä, jolloin lämpötila oli sentään hieman noussut... Peräti asteella!

Joulusiivouksen jälkeen saunaan kuivumaan viety lattiamoppi jäätyi lattiaan kiinni... Eli on siellä ehkä ollut välillä pakkastakin. Mikä hauskinta, siellä on lämpimästi hohkaava patteri. Ei taida auttaa... Tai ehkä se auttaa sittenkin, ehkä siellä olisi pakkasta jatkuvasti ilman sitä?

Luonnollisesti nämä huoneet kylmentävät aika reilusti koko asunnon lämpötilaa. Seuraan nyt mielenkiinnolla lämpötiloja, sillä jos pakkaset vielä tästä kiristyvät, täytyy kai lähteä evakkoon.

Joskus aikaisemmin olen maininnut myös siitä, että lunta on melkoisen paljon. Toisen kerroksen ikkunakin on kohta puoleen väliin ummessa;

Kissatkaan eivät saa katseltua ikkunasta normaaliin tapaansa.

Onneksi kyse on kuitenkin sellaisesta ikkunasta, jossa on sellainen taso ikkunan alla ;) Emme sentään ole aivan niin syvällä lumessa!

Lämpöä kylmään lauantai-iltaan! Hyr!


5 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Meillä jäätyi vintin rappuun limsapullo! Nukumme talvet alakerrassa ja vintin ovi on visusti kiinni. Pidämme yläkerran makuuhuoneissa ovet kiinni ja siellä peruslämpöä yllä ja kylminä aikoina pystymuureihin tulet. Jonain päivänä toivottavasti tähän tulee jokin muutos.....

Saila kirjoitti...

Voihan hyr! Inhottavaa tämä kylmyys. Minua kolottaa hartioista, kun jännitän niitä aina kun on kylmä. Yritän pitää villahuivia mummomaisesti hartioiden ympärillä, mutta jännittäminen on jotenkin vaistomaista. Tyhmää!
Toivottavasti teillä lämpenee koti pian, katsoin tänään säät, eikä siinä ainakaan pariin päivään tunnu suuria muutoksia olevan.

Elina kirjoitti...

Katjusha, meillä ei näin pienessä asunnossa pääse pakoon :D Mutta aika melkoisen kylmä kyllä on, jos limsatkin jäätyvät! Olisipa meilläkin se varaava takka...

Saila, minäkin tahtoisin pitää huivia silleen hienosti! Minulla vain on niin höpsöt hartiat, ettei se huivi pysy lainkaan paikoillaan. Pitäisi kai etsiä jokin sopiva rintakoru pitämään huivia paikoillaan! Toivottavasti pian tosiaan vähän lämpenisi. Talvi on toisaalta lempivuodenaikani, mutta vähän vähäisempikin pakkanen riittäisi ;)

Manti kirjoitti...

Ei kauhistus! Ja minä kun valitin kylmästä, kun oli 15 astetta tuvan puolella!

Meillä ei onneksi mene kämppä kylmäksi kuin tuulien aikana, joka on hirsitalojen ongelma. Ja sittenhän tänne tuli viimekesäänä tuo ihana varaava takka, josta kyllä kissat ja koiratkin nauttineet. Aina on sohvapaikasta kinaa Mortilla ja Lyytillä, kun takka on päällä. :D

Koittakaa selvitä talvesta, kyllä se jo onneksi nyt on hellittänyt! Ja toivottavasti pysyykin nää pikkupakkaset.

Elina kirjoitti...

Manti, nyt ollaan äitin luona ja tämä on myös vanha hirsitalo :D Onneksi ei ihan joka huoneessa kuitenkaan vedä. Varaava takka olisi kyllä niin unelma!

Onneksi huomenna tosiaan alkaa kevät :)