lauantai 25. helmikuuta 2012

Koti kuvina

Huomasinpa juuri, etten olekaan muistanut missään vaiheessa linkittää tänne yleispäteviä kuvia meiltä kotoa! Useampi kuukausihan tässä on mennytkin jo, joten tuumasta toimeen... Kuvat on otettu ennen joulua, tämä selittänee esimerkiksi jouluverhot keittiössä :)
Seuraavan kerran voinenkin sitten esitellä joitakin paikkoja ihan normaalissa asussaan.

Tervetuloa taas meille!


Makuuhuoneessa ei ole enää juurikaan muuta sinistä kuin verhot ja niiden kaveriksi olen muutaman tekstiilin jättänyt. Nuo verhot alkavat olemaan jo aika kynsityt ja täynnä langanpätkiä, mutta olen ajatellut antaa niiden olla paikoillaan vielä jonkin aikaa, jotta pienet kynsikkäät ehtivät vielä hieman aikuistumaan.

Suuri Ikean Malm-kampauspöytä on vailla uutta kotia, joten vähintäänkin lähiseutujen tutuille huomioksi - jos tiedät jonkun joka tarvitsisi melkein kaksimetrisen ja hyväkuntoisen kampauspöydän halvalla, saa ottaa yhteyttä! Kampauspöydän tilalle on tulossa aikaisemmin esittelemäni valkoinen lipasto ja tumman, uuden lipaston tilalle on tulossa työstövaiheessa oleva vanha punainen kaappi. Tumma lipasto muuttaa sitten äidilleni asumaan.


Olen myös suunnitellut tekeväni sängylle uuden päädyn jossain vaiheessa, tiedä vaikka projekti tapahtuisi vielä tämän vuoden puolella. Nykyistä sängynpäätyä ei saa kiinnitettyä laisinkaan sänkyyn, johtuen ihan tuosta sängystä. Vanhaan sänkyyni tuo pääty kävi oikein mainiosti, mutta nykyisellään se nojaa vain seinään.

Kuvista ei myöskään näy valokuvaseinää, johtuen ihan siitä, ettei se ole vieläkään valmis. Olen koettanut etsiä sopivaa kuvaa pikkuisista, enkä ole vielä päätynyt mihinkään kuvaan. Valokuvien paikat on tosin hahmoteltu sopimaan nykyisiin huonekaluihin joten nähtäväksi jää, joutuuko tauluseinäkin muuttamaan vielä muotoaan.


Tilanpuutteen vuoksi meillä ei myöskään ole entistä kokovartalopeiliäni, onneksi asunnossa kuitenkin oli siisti peili valmiina.

Nykyiselläänhän meillä on ovellinen "umpikeittiö" entisen avokeittiön sijaan. Alkuunsa ajattelin sitä mahtavana riemuvoittona, sillä kissojen eristäminen keittiöstä on toisinaan tarpeellista. Ennen piti sulkea kissat takka- ja kylpyhuoneosastolle, jos meinasi jotain sellaista keittiössä tehdä, mihin kissoja ei voinut ottaa mukaan. Nykyisellään kuitenkin kaipaan avaruutta, vaikka ovi äsken mainitsemastani syystä onkin ihan kätevä. Keittiö tuntuu ehkä hieman umpinaiselta, eikä siellä periaatteessa ns. vietetä aikaa muutoin kuin ruokapuuhissa.


Nykyinen keittiö on kuitenkin toimivampi ja sinällään tilavampi kuin aikaisempi. Työskentelytilaa on enemmän ja kissatkin saivat itselleen kokonaisen ruokakaapin käyttöön. Toisaalta luovuin suuresta tavaramäärästä, joten sikälikin tila voinee tuntua suuremmalta.


Meiltä löytyy muuten minkkiverkkoa keittiöstä! Liesituulettimen kohdalla on suuri aukko, siis tuolla kaappien päällä. Sinne on niitattu minkkiverkko kissojen takia, sillä kissat viettävät mielellään aika siellä. Toinen minkkiverkon palanen on jääkaapin yläpuolella, samaisesta syystä :)

Olohuoneeseen onkin sitten ahdettu aika paljon tavaraa, yhteensä kahden tilan tavarat verrattuna entiseen. Onneksi siellä kuitenkin on sen verran tilaa, ettei tila tunnu hirmuisen ahtaalta käytössä. Huonekaluja vähentyi muuton yhteydessä myös täältä, kun esimerkiksi painava vuodesohva lähti eteenpäin.


Joulun ajaksi ripustamani verhot tuntuivat pimentävän olohuonetta melkoisesti, sillä ne peittävät suuremman osan ikkunasta kuin edellisessä kodissamme. Verhot olivatkin kuvan mukaisella tavalla paikoillaan ehkä päivän, kunnes kissat hoksasivat että verhoista roikkuu helmiä. Vuosi takaperin kissat eivät ymmärtäneet vielä niiden päälle juurikaan, ne eivät nimittäin yltäneet kunnolla helmiin edes seisoessaan kahdella tassulla. Nyt helmet olivat kätevästi tarjolla niin kiipeilypuusta kuin kirjahyllystäkin. Eli verhot asustelivat nurkkaan rullattuna suurimman osan ajastaan. Joulun jälkeen vaihdoinkin takaisin valkoiset verhot ja ne päästävätkin kevätauringon hyvin sisään.


Jouduin myös luopumaan suuresta määrästä kirjoja. Kirjahyllyjä ette vielä näe näissä kuvissa, sillä sekin seinämä elää vielä muutoksessa. Lasiovelliset kirjahyllyt jätin käyttöön ja aikaisemmin lehtiarkisto- ja askartelutarvikekaappina toiminut umpiovellinen kaappi jäi kirjahyllykäyttöön. Olen nyt miettinyt kolmannen lasiovellisen hyllyn hankkimista, sillä nuo nykyiset Ikean hyllyt ovat osoittautuneet ihan toimiviksi. Ne ovat myös hieman korkeampia kuin tuo umpikaappi, joten kirjat saisivat yhden hyllykerroksen lisää tilaa. Osan kirjoista olen koonnut kasoiksi kaappien päälle, mutta kissat ovat tiputtaneet jo kerran ison kasan kirjoja sieltä alas kiipeillessään. Hieman turvallisuuskysymyskin tämä siis on.


Kirjahyllyjen vähentämisen ohella luovuin myös isommasta työpöydästäni ja nykyinen työpöytä on entinen käytävän sivupöydän virkaa toimittanut pieni pöytä. Siihen mahtuu juuri läppäri eikä suuremmin muuta. Pienemmästä neliömäärästään huolimatta asunto on oikein näppärä mielestäni ja suurinpiirtein kaikki tärkeä ja paljon vähemmänkin tärkeää on meille saatu sullottua. Olen myös opetellut luopumaan ja karsimaan, vaikka sitä voisin kyllä opetella vielä lisääkin.

Toisella kertaa voisin napata muutaman uudemmankin kuvan.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hihii, "yleispäteviä kuvia" :-D
Kiitos kotiesittelystä, oli kiva nähdä miten kodikasta teillä on. Ja paljon kissoihin liittyviä esineitä :-)

Paula kirjoitti...

Teillä on kissat otettu hyvin huomioon kodissanne. Lämminhenkisen kodikas koti. Kiitos esittelystä.

Katjusha kirjoitti...

Mukavaa oli piipahtaa kodissasi! Ja ihania nuo sinun entisöintityöt tuolla edellisessä jutussa!

Tansku kirjoitti...

Olipa kivaaa,nähdä kotiasi,ihanan siistiä,eritoten kissojen teline!
P.s blogissani on arvontaa,jotenka tervetuloa kommentoimaan sinne..Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle:)

Elina kirjoitti...

Meitähän on yhteensä neljä, kissoja kolme ja ihmisiä yksi... Joko näette mihin se johtaa?!? No kissojen enemmistöön tietenkin, onhan niitä asujista se 3/4 osaa. Joten tottakai kissoilla täytyy olla paljon tavaraakin, eihän se nyt käy että ainoalla ihmisellä olisi liikaa sitä verrattuna niihin! :-)

Kiitos paljon teille! Ja kiitos Tanskulle vinkistä! :)