maanantai 18. helmikuuta 2013

Lohkoperunat

Viikonloppuna näpertelin helppoja lohkoperunoita, jotka hakkaavat teolliset ranskanperunat kuusi-nolla.

 
Perunat syntyvät helposti. Hyvin pestyt perunat keitetään kuorineen ja jäähdytetään. Jäähtyneet perunat lohkotaan ns. veneiksi ja pyöritellään maustetussa öljyssä. Itse käytin rypsiöljyä ja mausteita seuraavassa suhteessa: paprikajauhe 4, curry 3, chilijauhe 3, suola 2, mustapippuri 1. Halutessaan suhteita ja mausteita voi muuttaa, pääasia että jokainen perunalohko peittyy mausteiseen öljyyn. Paistoin perunalohkoja ja niiden seuraksi tekemiäni vartaita puolisen tuntia 175 asteessa, kiertoilmalla. Paistoaika voi hieman vaihdella mutta pääasia on, että perunoista tulee rapsakoita.


Vartaisiin laitoin broilerpyöryköitä, kesäkurpitsaa, ananasta ja kirsikkatomaatteja. Lisukkeeksi vielä kermaviilikastiketta ja ateria alkaa olemaan valmis.

 

5 kommenttia:

Marianne kirjoitti...

Näyttää hyvältä, mitä sekoitit kermaviiliin?

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ nam,mitä herkkuja!

Elina kirjoitti...

Marianne, tällä kertaa ihan valmiin kastikepussin. Yrttejä kun ei sattunut tällä hetkellä olemaan saatavilla. Normaalisti laitan kuitenkin itse tehtävään kastikkeeseen runsaasti yrttisilppua, suolaa, sokeria, mustapippuria ja chiliä. Niistä syntyy minun suosikkini :)

Riitta Sinikka, herkullista olikin! :)

Saila kirjoitti...

No voi hyvänen aika, mulla oli jo valmiiksi nälkä! Aargh :-D
Perunasi näyttävät NIIIIN hyviltä, ja koko ateria, nams nams!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Aivan varmasti nuo perunasi voittavat ranskanperunat 6-0!