maanantai 25. marraskuuta 2013

Kuuhulluutta


Eino-myrskyn aikaan mummolassa oltiin kärsitty yli vuorokauden mittaisesta sähkökatkoksesta. Minäkin olin siellä jonkin aikaa Oulun reissun jälkeen ja pimeydessä en keksinyt parempaakaan tekemistä kuin ottaa kaukoputken esille. Tuuli oli kuitenkin niin hurja, että kylmä viima vei voiton minusta melko nopeasti (koko putki meinasi kaatua tuulen voimasta). Edes okulaaria en tarennut vaihtaa, vaan tyydyin siihen mikä ensimmäisenä käpälään sattui.

Kokeilin kuitenkin jotakin, jota olin halunnut kokeilla jo pitkään. Nappasin vanhalla kamerallani kuvia kuusta kaukoputken läpi!! Faktat ovat ne, että kaukoputki on vanha ja halpaversio, pikkupokkarini vuosimallia 2006 ja kuvasin käsivaralta. Ja näettekö nuo meret, jotka sittenkin tuolta kuultavat?!?! Enpä olisi uskonut, että niitä saisin mitenkään kuvattua tuolla yhdistelmällä!!! Onhan tuota "pikkuisen" käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla, mutta halusin että nuo meren haamut ovat teidänkin nähtävillä. Täydessä kuussa on kyllä jotakin hurjan mystistä ja mielenkiintoista.

Alla vielä vertailukuva siitä, miltä kuu näyttää kuvattuna ilman kaukoputkea, äärimmäisellä zoomilla:


Olen jo vuosikaudet ihaillut valokuvaajia, jotka kuvaavat avaruuden tapahtumia. Minulla on piiiitkä matka siihen, mutta kunhan saisin aikaiseksi hankkia uuden järkkärin, alkaisin minäkin kyllä treenaamaan sitä. Eikä uusi kaukoputkikaan olisi kyllä pahitteeksi, tuo on ostettu teini-iässä sillä hetkellä käytössä olleilla rahavarannoilla, joten mitenkään kovin kummoisesta putkesta ei ole kyse...

Inspiroivaa maanantaipäivää!

6 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Ei hassumpi kuva! Minä yritin silloin lauantai-iltana kuuta kuvata kameralla -Ja pöh! Tuota käyttämääsi kikkaa voisin minäkin kokeilla.

Mehu kirjoitti...

Siinähän se kuu näkyy, niin "lähellä" isona mollikkana! :) *hih*
Minäkin joskus kuvailin kuuta kaukoputken läpi digikameralla. Se on hauskaa puuhaa ja erityisen haasteellista kun kuvaaja tärisee kylmästä.. ;) Olisi kyllä ihanaa omistaa kunnon välineet avaruuden kuvaamiseen! :o

Maili kirjoitti...

Täysikuu tuo mulle aina oudot unet. Jotain voimaa siinä vaan on :)

Mamma N kirjoitti...

Oletko kirjoittanut joulupukille ;) ?

Sofia kirjoitti...

Itse olen joskus ottanut suhtkoht hyviä kuvia ihan kiikarinkin läpi, en Kuusta kylläkään. Mielestäni täysikuuta mahtavampaa on vielä se, kun putkella katselee vajaan kuun valon ja varjon rajan kraatereita. Se on komeaa, jos mikä :)

Cheri kirjoitti...

Hieno kuukuva! Kuu on vaikea kuvattava. Yritin kerran naapurin kaukoputkella katsella kuuta, oli suuri vaiva löytää kuu edes tähtäimeen kun pienikin liike oli tuhansia kilometrejä taivaalla :)