maanantai 4. marraskuuta 2013

Tassuja tarjottimessa


Koulussa oli mahdollista tehdä mosaiikkitöitä ja minäkin päädyin tekemään tarjottimen. Tarjotin on materiaaliltaan puuta ja laatat kierrätysmateriaalia. Aiheen inspiraation varmaan arvaattekin?
Tassuja nuo kuviot ainakin esittävät.

Mosaiikkilaatat ovat niin ohuita, että ne liimantuvat ihan yleisliimalla. Ainakin tällaisessa tapauksessa, jossa laatat eivät joudu juurikaan rasitukselle. Saumat on tehty ihan perinteisellä, valkoisella saumalaastilla ja suojattu saumansuoja-aineella. Tarjottimen hioin ja maalasin aluksi Otexilla (tartuntapohjamaali) ja sitten valkoisella Empirellä.


Käyttötarkoituksiahan tarjottimelle löytyy monenlaisia, vaikkapa kynttiläalustana (on ainakin turvallinen siihen tarkoitukseen) tai kissojen ruokailualustana.

Mitä pidätte?

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Ei hitsi tällaisen ruokailualustan teenkin pikkukissalle! Tosi hyvä idea, ja meillä äiti on noihin mosaiikkeihin hurahtanut, eli välineitäkin varmaan häneltä löytyisi, ja laattojakin niin, ettei kaikkea tarvitsisi erikseen hankkia. Hirmu kivat värit tässä sun tekeleessä, itse valikoin ehkä vaaleaa sinistä joukkoon, ja voisihan tätä käyttää ihan joululahjaideanakin! :)
Voisikohan pinnan vielä lakata niin, etteivät saumat lopulta olisi ihan kurjan värisiä.. :)

Elina kirjoitti...

Kiitos ja mukavaa että sait inspiraatiota tästä :)

Tuo saumansuoja-aine ainakin auttaa pitämään saumat puhtaina, mutta mikseipä siihen voisi varmasti laittaa jotain lakkaakin!