torstai 7. marraskuuta 2013

Pikkujakkarat mökille


Lisää pieniä töitä esittelyssä; tällä kertaa jakkarat itselleni. Tai oikeastaan ne ovat kylläkin perheemme mökille laitetut, mutta kuitenkin. Kyseessä ovat jo hieman kellastuneet pikkujakkarat, jotka toimivat ihan vain yleisistuimina mökin tuvassa. Viime keväänä aloitin mökin "valkaisuprojektin" ja nämä olivat seuraava osa siinä suunnitelmassa. Nyt tuvassa on kaksi valkoista asiaa, pieni sohvapöytä ja nämä jakkarat:


Jakkarat saivat samanlaisen vahakäsittelyn Osmon peittävällä valkoisella sekä kirkkaalla (3101) vahalla kuin pikkupöytäkin. Seuraavana laittovuorossa olisi tuvan pirttikalusto, siitäkin olisi tarkoitus tehdä valkoinen. Nämä ovat taas näitä entisöijän perisyntejä, mutta toisaalta kyseessä ei ole yksikään oikeasti vanha huonekalu ja sikäli on sama mitä niille tekee. Kellastuneesta lakasta en varsinaisesti pidä, joten valkoinen on ihan sopiva vaihtoehto. Tuvan apteekkarinlipasto jäänee entiselle värisävylleen, samoin levitettävä sohva. Tuo nurkan pieni lastulevyhyllykkö saanee jossain vaiheessa lähtöpassit, kunhan löydän jonkun siihen sopivamman hyllykön.


Porontaljat ovat sisäsäilytyksessä talven, mutta siitäkin huolimatta ne ovat alkaneet varistaa karvaa kovasti. Niinpä taitaakin olla, että ne eivät enää ensi kesänä pääse käyttöön. Mikäli jollakin on keino saada kuivuneet eläimentaljat takaisin elinvoimaisiksi, otan vinkkejä vastaan! Ostin kuitenkin jo palosuojattua kangasta, joten taidan suosiolla ommella grillikotaan penkinlevyiset istuintyynyt... Ei ole nimittäin laisinkaan mukavaa, kun takapuoli karvaantuu hetkenkin istumisesta!!


4 kommenttia:

Mehu kirjoitti...

Hyvin onnistuneita töitä olet viimeaikoina taas tehnyt! :)

Oi, teilläkin on porontaljoja! Itse ostin lapista taljoja kesällä ja syksyllä. Pari isoa ihan sisäkäyttöön ja pari palaa saunalle. Karvan irtoamiseen en osaa sanoa mitään ó.ò kun en edes tiennyt että niistä alkaa joskus karvat sitten irtoamaan. *höh* Toivottavasti jollain on vinkkejä!

Elina kirjoitti...

Kiitos!

Mökillä meillä on sellainen "lappi-kota" ja sinne äiti on varastoinut kaikki lappi-aiheiset jutut. Harmi vaan että taljat hapertuvat, se johtunee yksinkertaisesti liian vaihtelevasta säilytyksesta :/

Cheri kirjoitti...

Porontalja on mitä lämpimin ja mukavin alusta. Retkikäytössä on ehdottomasti paras parkitsematon talja, se ei kostu. Ikävä kyllä luulen, ettei karvanlähdölle voi enää mitään. Paitsi laittaa taljat väärinpäin penkeille, lämmittävät vielä, mutta eivät karvaa.

Elina kirjoitti...

Moi,

Miten on valkoinen vaha kestänyt käytössä? Onko kellastumista havaittavissa? Itse suunnittelen myös pirttikaluston vahaamista valkoisella, mutta epäilyttää kellastuminen ja kestävyys.