torstai 23. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 käsityöt

Esitelläänpä nyt ne viime vuoden käsityöt, joita kertyi kylläkin selkeästi vähemmän kuin esimerkiksi toissa vuonna. Yhdet lapaset sain vuoden lopussa vielä toista peukaloa vaille valmiiksi, mutta viimeistely meni tälle vuodelle. Niinpä lasken ne tänä vuonna tehtyihin töihin ja esittelen ne tässä jossakin vaiheessa. Käsitöihin laskin tällä kertaa lähinnä "lankaa sisältävät työt". Itselle tulleita entisöintitöitä en tähän listannut, enkä myöskään "työ-töitä". Vähän hankalaa on tuo töiden lokeroiminen oikeastaan, että mitä kaikkea voi nimittää käsityöksi. Loppujen lopuksi kaikenlaista käsillä tehtävää mahtuu sen otsakkeen alle, mutta itse lähdin lajittelemaan työt tällä kertaa näin.

Torkkupeitot:
Huivit:


Tossut:

 Pientä sekalaista:
Siispä vuoden 2013 summa on kolme torkkupeittoa (joista yksi jättikokoinen ja yksi vauvanpeitto), kaksi huivia, kahdet "fantasiatossut" (panssarivaunut ja Toyota Land Cruiserit),  kahdet ranteenlämmittimet, kaksi poropehmoa, baskeri, muutama kymmenen kappaletta afrikkalaisia kukkia jämälankaprojektipeittoa varten ja jalkarahi. Jalkarahi oli vähän siinä ja siinä, laskenko senkin tänne mukaan, mutta laskin kuitenkin.

Huiveista toinen onkin sellainen, jota en ole täällä ehtinyt esittelemään (tuo harmaa-punertava). Meni opiskelutoverille ja tein sen ihan joulun alla. Ohje on jostain hamalta 80-luvulta ja suoraan toisesta huivista kopioitu, kun ohjetta en tähän hätään arkistosta löytänyt. Minulla oli itsellänikin tuollainen äidin 80-luvulla tekemä huivi, mutta lukioaikaan se varastettiin naulakosta oppitunnin aikana(!). Äiti teki minulle kyllä uuden, oikeastaan kaksikin, mutta harmittaa silti yhä. Alkuperäisen tyylistä lankaa ei enää tietenkään ollut ja ihmekös tuo. Ohje on kiva ja ajattelinkin tehdä itselleni vielä yhden samanmoisen.

Katsotaan sitten taas vuoden päästä, että mitä olen saanut aikaan, vai olenko saanut yhtään mitään aikaiseksi! ;)

 

6 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Paljon hienoa olet saanut aikaan!

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Ihanat poropehmot. Sinussa on ilmiselvää tulevan yrittäjän ainesta, olethan noin tuottelias!

Elina kirjoitti...

Mamma N: Kiitos :)

Myrsky ja Minna: Poropehmot olivatkin aika hauskat, pitäisi ehkä tehdä itsellekin sellainen! Toivotaan näin, pian se selviää onko niin :)

Cheri kirjoitti...

Paljon olet saanut aikaan kaikkien kiireiden keskellä. Nuo tossut ovat aivan mahtavat.

Lucy kirjoitti...

Kaipailen yhä tuota ensimmäisessä ja kolmannessa kuvassa näkyvän torkkupeiton ohjetta :) Kyselin sitä tuossa joskus syksymmällä...

Elina kirjoitti...

Cheri: Kiitos!

Lucy: Pahoittelen että toteutus on jäänyt, niin on tapahtunut monelle blogi-jutulle, kun syksy oli niin kiireinen. Koetan parhaani mukaan toteuttaa toiveesi jo tällä alkavalla viikolla :)