perjantai 12. syyskuuta 2014

Pienet syysjuhlat

 Viime viikonloppuna vietettiin pieniä syysjuhlia syksyn paluun kunniaksi.
Ihan vain perheen kesken.

Menu koostui seuraavista:

alkuun kylmäsavulohimoussea saaristolaisleivän ja salaatin kera
pääruoaksi porsaan sisäfileetä hunajaisten lattukuutioiden, 
punasipulihillokkeen ja punaviinikastikkeen kera
jälkiruoaksi omenapaistosta vaniljakastikkeen kera



Illan päätteeksi lämpeni vielä sauna, kynttilävalaistuksessa tietenkin.


Töissä on ollut hirmuinen kiire ja tuntuu, että tarvitsen ihan ehdottomasti tällaisia pieniä irtiottoja arjesta. Seuraavat vapaat ajat huonekalujen laittoon löytyvät nyt joulukuulta, joten ihan kohtalaista vauhtia saa tehdä, jotta pääsee sitten ajoissa joululomalle.

Mutta ennen joulua nautitaan tietenkin ihanasta syksystä! ♥

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hienoa, että yrityksesi on lähtenyt näin vauhdikkaasti liikkeelle! Muistat vaan ottaa vapaapäiviä, ne tahtovat unohtua, kun on hommia koko ajan jonossa.
Onneksi osaat elämästä nauttimisen taidon, mahtava menyy ja kattaus.

Sanna kirjoitti...

Löytyisikö jotain ohjetta tai neuvoa näihin ruokiin? Sopisi nimittäin tuo alku-ja pääruoka mun joulupäivän suunnitelmiin, sillä äiti ilmoitti syövänsä silloin minun luona - siis mitä?!? Mähän oon jo suunnitellut kaiken joulun osalta ;)

Mehu kirjoitti...

Syksyssä onkin syytä juhlaan! ♥
Toivotan myös työniloa. ^^,

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Teillä on herkuteltu kauniin kattauksen kera!

Mamma N kirjoitti...

Onpa ihana kattaus ja herkulliset ruuat! Ihana valo ensimmäisessä kuvassa. Tykkään kovasti!

Elina kirjoitti...

Saila: Kyllä, töitä on oikein mukavasti nyt tällä hetkellä. Toivottavasti jatkuu samalla tavalla!

Sanna: Hmm, leipä on Maalahden limppua ja moussessa on 2 dl vatkattua kermavaahtoa, purkillinen ranskankermaa, noin 350g. kylmäsavulohta, pieni punasipuli, mustapippuria, suolaa ja noin teelusikallinen sweet chili-kastiketta. Hyydytin 1 liivatelehdellä sitä vähän. Päällä ruohosipulia ja salaatissa rucolaa ja tammenlehtisalaattia, öljyä, sormisuolaa ja pippuria myllystä.

Lantut kuorin, kuutioin ja keitin melkein kypsiksi. Sitten maustoin reilulla määrällä hunajaa, voita ja suolaa (ihan pikkuisen voi laittaa pippuria, mutta itse taidan jättää seuraavalla kerralla pois) ja paistoin uunissa saman ajan kuin lihaa. Punaviinikastikkeen tein ihan perinteisesti, eli haudutin sipulia voissa (voi lisätä myös porkkanaa), lisäsin lihaliemen ja punaviinin. Keitin kokoon, siivilöin sipulit pois, maustoin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Suurustin pienellä määrällä vehnäjauhoja ja keitin vielä noin viisi minuuttia. Punasipulihillokkeen ohje löytyy täältä blogista :) Toivottavasti näistä oli apua!

Mehu: Niin on! Kiitos! ♥

Myrsky ja Minna: Kyllä, ruuat olivat herkullisia vaikka nyt itse sanonkin :D

Mamma N: Kiitos! Nyt täytyy tunnustaa, että latasin uuden Photoscapen ja siinä oli noita suotimia... Niinpä leikin vähän niillä!