sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Lindströmin pihvejä

Heipä hei!

Viime päivät ollaan oltu pojan kanssa "mummolassa", eli kissapojan mummo ja ukki ovat saaneet nauttia seurastamme. Aika onkin mennyt kuin siivillä, muutaman pienimuotoisen projektin puitteissa. Toisena päivänä ruoanlaittoinnostus nosti jälleen päätään, ja päädyin tekemään muutaman annoksen Lindströmin pihvejä:

Lindströmin pihvit

Tarvikkeet:

jauhelihaa
kanamunia
korppujauhoja
sipulia
punajuuria
mausteita;
mustapippuria
maustepippuria
valkopippuria
makeaa chilikastiketta
suolaa

Tuossa pääpiirteittäin kaikki tarvikkeet, jokainen voi toki tehdä omaa variaatiotaan mm. mausteissa, esimerkiksihän chilikastike ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta minusta sopii tähän ja yleensäkin liharuokiin erittäin hyvin. Kun ei laita liikaa, on oiva lisä :) Punajuuria en äkkiä saanut kaupasta muuten kuin etikkaan säilöttynä, mikä tietenkin oli varsinaisen harmillinen takaisku, mutta kyllä etikkapunajuuristakin syntyy hyviä pihvejä! Tarkkoja määriä en tähän alkanut laskeskelemaan, kunhan muistaa hyvän näppituntuman niin hyvä tulee.

Teko-ohjeet;

Tämäkin on taas sellainen kohta, jossa jokaisen tulee miettiä omaa sovellustaan.
Tällä kertaa jauhelihaa löytyi pakkasesta, joten sulatukseen menevä aika täytyi huomioida teossa. Kaupasta ostettu ja jääkaapissa säilytetty liha on siis nopempi vaihtoehto, mikäli on kiire.
On hyvä aloittaa esivalmisteluilla, joten kuori ja silppua sipuli sekä turvota korppujauhot vedessä tai lihaliemessä. Valutin tässä vaiheessa myös punajuurista nesteen pois, mutta mikäli teet pihvit käyttäen tuoretta punajuurta, valmista myöskin ne. Joko keittäen ja kuorien raasteeksi/kuutioiksi, tai sitten suoraan raakana (mutta tietysti kuorittuna!), miten vain itse haluaa. Tunnen molemmin tekeviä ihmisiä.
Seuraavana onkin sitten aineiden sekoittaminen, joka on hyvä tehdä käsin vaivaten, jolloin massasta tulee mukavan tasaista.
Mausteiden kanssa kannattaa olla suhteellisen tarkkana. Suosittelenkin lämpimästi, että paistat pienen pihvin maun tarkastamista varten. Mikäli mausteita puuttui, voit lisätä niitä vielä, eikä kaikista pihveistä tule näin ollen mauttomia.


Kastele käsiä hieman vedessä, pyöritä palloja ja litistä pellillä.Itse en paistanut pihvejä pannussa, vaan laitoin ne suoraan uuniin. Toki pinnan voi ruskistaa ensin, jos haluaa, tahi paistaa pihvit kokonaan pannulla.


Tällaisia pihveistä tällä kertaa tuli. Harmittelen, ettei kaunis punainen väri säilynyt, ei se näytä koskaan säilyvän kun teen pihvejä etikkapunajuurista. Ilmeisesti etikassa on jotakin, joka estää värin pysymisen?

Herkullisia hetkiä pihvien parissa!

Ei kommentteja: