perjantai 31. heinäkuuta 2009

Herkullinen piirakka

Kyhäilin eilen piirakkaa, vaikka tarkoitus oli tehdä sitä jo toissailtana. Eipä tuo päivän myöhästyminen mitään haitannut, sillä KOKO piirakka katosi parempiin suihin, eikä syöjiä ollut edes kovin montaa. Niinpä tästä herkullisesta "löydöstäni" innostuneena päätin jakaa ohjeen kanssanne, sillä en ollut koskaan aiemmin tutustunut parsakaaliin piirakka-käytössä.

Herkullinen parsakaalipiirakka


Pohja;

1 dl vettä
1/4 palaa hiivaa
ripaus suolaa
25 g voita sulatettuna
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte;

parsakaalia (oman maun mukaan)
n. 200 g kinkkua tai oman maun mukaan
3 keskikokoista sipulia
kirsikkatomaatteja
3 kananmunaa
2½ dl paksua ruokakermaa
juustoraastetta
makeaa chilikastiketta
hyppysellinen suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola sekä rasva. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot. Jätä taikina kohoamaan lämpöiseen ja vedottomaan paikkaan liinan alle. Valmista tällä välin täyte.
Nypi parsakaalin kukinnot pieniksi ja huuhtele. Kiehauta pienessä määrässä vettä. Kuori ja silppua sipuli sekä kinkku. Valuta parsakaalit ja laita ne kulhoon. Raasta juusto mikäli et käytä valmista raastetta. Sekoita parsakaalien joukkoon sipuli, kinkku sekä osa juustoraasteesta. Lisää mukaan kananmunat, ruokakerma sekä mausteet ja laita seos syrjään hetkeksi. Painele kohonnut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne piirakan pintaan leikkauspuoli ylöspäin. Painele hiukan täytteen tasalle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja paista uunissa noin 40 minuuttia.

Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja: