sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kuukauden kootut osa I

Olen pitänyt lukupäiväkirjaa kuutisen tai seitsemän vuotta. Jossain vaiheessa innostus suurempaan analysointiin hiipui ja lopulta aloin unohtaa merkitä edes sen ylös, minkä kirjan luin milloinkin. Tähän unohteluun yhtyi myös muutenkin huono muistini, sillä jossain vaiheessa tuli tilanne eteen, jossa en enää muistanut, olinko lukenut kyseistä kirjaa vaiko en.

Viime aikoina sama ilmiö on tullut tutuksi elokuvienkin kanssa. Vasta pari viikkoa sitten nappasin hyllystä Vanilla sky-leffan, aikomuksenani viimeinkin katsastaa kyseinen teos läpi. Mitäpä lopulta tapahtuikaan? No, ensimmäisen puolen tunnin aikana selvisi tietysti, että minähän olin jo katsonut kyseisen filkan ;)

Kuukauden kootut tulee siis sisältämään yksinkertaisesti mahdolliset kirja-, elokuva- ja sarjamerkinnät kuluneelta kuulta, ja miksei kenties muitakin ajankohtaisia merkintöjä. Lähinnä toki oman muistini virkistämiseksi, muttei miksei myös vaikkapa ideoiksi teille muillekin.
Lisäksi paljastettakoon, että olen kovasti listaihmisiä!

*****

Kirjat:
 1. Harry Potter ja Liekehtivä pikari (J.K. Rowling)
 2. Harry Potter ja Feeniksin kilta (J.K. Rowling)
 3. Kuninkaan salamurhaaja (Robin Hobb)
Huomaa, että luin mahdottoman vähän tammikuussa. Minulla oli nimittäin kertynyt melkoinen kasa aikakauslehtiä viime heinä-, elo- ja syyskuulta, joten kahlasin niitä läpi. Suurin pino oli varmaankin Kotiliesiä ja Tähdet ja avaruus-lehtiä.

Elokuvat:
 1. Narnian tarinat; Kaspianin matka maailman ääriin
 2. The Prestige
 3. The Flintstones - Viva Rock Vegas
 4. Vanilla sky
 5. Saiturin joulu
 6. Twilight; Epäilys
 7. Johtaja Uuno Turhapuro, pisnismies
 8. Yksin kotona 2; Eksynyt New Yorkissa
 9. Yksin kotona 3
Muuta:

Kissat sairastelivat, olimme mummolassa ja isän kuolemasta tuli kuluneeksi kymmenen vuotta.


3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Listat ovat aina hyviä. Niistä tulee ainakin itselle järjestynyt olo :-)
Minä kahlaan jatkuvasti läpi kaikenlaisia lehtipinoja, ja ne eivät juurikaan siitä pienene?! Onneksi eivät kyllä hirveästi kasvakaan. Mutta silti, käteeni osuu jatkuvasti esim. viisi vuotta vanhoja lehtiä, joita on toki kiva lukea nytkin, eivätkä jutut aina suinkaan vanhene. Mutta usein tuntuu, että lukisin mielelläni kertomakirjallisuuttakin... mutta se on aina SITTEN JOSKUS, kun olen hankkiutunut näistä lehtipinoista eroon!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Moikka! Kiitos tunnustuksesta, nappaan sen mukaani :)

Elina kirjoitti...

Lehtikasoilla on varmasti oma todellisuutensa, sillä ne kasat _todellakin_ kasvavat ja laajenevat, vaikka niitä kuinka koettaa karsia!!

Ole hyvä, Emilia!