sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Jännittävä päivä

Vaikken seuraa politiikkaa nimeksikään, kävin kuitenkin äänestämässä.


Olen hieman huolestuneena seurannut vaaleista seurannutta jakautumista ja riitaisuutta: omia ehdokkaita puolustetaan välillä turhankin kärkkäästi ja hyökkäävästi. Onneksi vaaleista on koitunut kuitenkin hyviäkin asioita, negatiivisempiakin enemmän. Ehdokasvalinta on yhdistänyt toisilleen tuntemattomiakin ihmisiä ja mikä ehkä tärkeintä, myös nuorempi polvi on kiinnostunut politiikasta näiden vaalien myötä.

Oman ehdokkaani valintaan vaikutti moni asia. Kävipä miten tahansa, olen varmasti melko tyytyväinen.

Eilen talon täytti valmistuvien torttujen tuoksu. Tällä kertaa tuollaista matalaa mallia.

Mukavaa Runebergin päivän iltaa kaikille!

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oih, osaat itse tehdä noita herkkuja! Ooh. Ostin omani kaupasta, kuten aina.
Mulla on muuten yksi ihan samanlainen lusikka kuin sinun :-)
Samaa mietin minäkin, nyt on uudet ihmiset varmaan äänestäneet, ja vaikka viime kevään eduskuntavaaleistakin voidaan olla montaa mieltä, minusta niiden hyvä puoli oli se, että moni sellainen joka ei yleensä äänestä, päätti silloin äänestää. Se on niin tärkeää, mikäs kansanvalta tämä muuten on? Sitä ei aina tajuta, ja tällaisten "vaihtoehtovaalien" myötä se menee paremmin tajuntaan. Ja vaikka ei politiikkaa seuraisikaan, kaikkien äänillä on ihan sama arvo. Sekin on minusta hienoa.
Minäkin jännitän kovasti tänä iltana!

Paula kirjoitti...

En ole itse ikinä tehnyt runebergintorttuja. Tänään herkuteltiin vain kaupasta ostetuilla tortuilla.
Jos jotain kodin perintöä olen omaksunut, ainakin se on mennyt selkäytimeen ja takaraivoon, että äänestää joka tytön ja pojan, nuoren ja vanhuksen, pitää. Se on kansalaisoikeus ja -velvollisuus.

Otto Kulta kirjoitti...

Toden totta, tänäänhän on myös Runebergin päivä! Olet kyllä taitava kun sait runebergintortut onnistumaan noin hienosti.

Hienoa että äänestit! Ja hienoa että ihmiset ovat jollain lailla aktivoituneet näissä yhteisissä asioissa. Viime kevään vaalit selvästi toimivat jonkinlaisena paineentasauksena.Verrattuna kevääseen on keskustelu kuitenkin pysynyt enemmän asiassa. Olen kyllä tietoisesti vältellyt sosiaalista mediaa näissä vaaliasioissa - lokaosasto on sitä nihkeää Suomea, jonka jo haluaisi väistyvän.

Komppaan tässä Sailan ja Paulan kommentteja, että äänestäminen on niin hieno juttu - oikeus ja velvollisuus - ettei sitä voi jättää käyttämättä. Kaikki isovanhempani syntyivät Suomeen, jossa ei ollut vapaita vaaleja eikä yleistä ja yhtenäistä äänioikeutta. Naisten äänioikeus oli tuore juttu kun toinen isoäitini syntyi. Olen aina äänestänyt, myös silloin kun olen asunut ulkomailla. Suomen tyyppinen demokratia on aika harvinaista herkkua, kun maailmanmittakaavaan peilataan!

Elina kirjoitti...

Kiitos kovasti torttu-kommenteistanne, tällä kertaa kiitokset menevät kuitenkin äidilleni jonka luona olin viikonloppua viettämättä :)

Minäkin koen äänestämisen velvollisuutenani ja etuoikeutenani. Olen tainnut äänestää melkeinpä kaikissa vaaleissa mitä on järjestetty sen jälkeen kun olen täysi-ikäiseksi tullut. Arvostan sitä, että meillä tavallisillakin ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin!