keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Chippendale-tuoli

Uustuotantoa oleva Chippendale-tuoli on seuraava projektini, jota alan työstämään piakkoin kaapin ohella.


Alkuperäinen Chippendale on 1700-luvulta, ja tämä tuolini on tehty 1900-luvun aikana. Vanha se silti on, mutta ei niin sanotusti alkuperäinen rokokooajalta. Nahka ei kuulu materiaalina juurikaan Chippendaleen, mutta tähän tuoliin sitä on käytetty istuinosan verhoiluun. Nahkapäällinen ei kuitenkaan liene tuolin alkuperäinen päällinen, sillä naulanjälkiäkin löytyy - nahka on niitattu paikoilleen.


Työtä riittää. Tuolin pinta on sellakkaa, joten keskityn vain elvyttämään pintaa puhdistamalla sen huolellisesti ja tekemällä muutakin pientä elvytystä. Ainakin pari paikkaa täytyy tehdä, samoin liimauksia. Jalkaliitokset täytyy myös laittaa uudelleen. Nahkaverhoilua elvytetään nahkabalsamilla ja se saa palvella tehtävässään niin kauan, kuin vain käytössä kestää.


Kaapin työstö eteni liimausvaiheeseen viime viikolla:Tällä viikolla hiotaan... Ja hiotaan... Ja hiotaan vielä hieman lisää! Kaappi on toistaiseksi kokenut 60 ja 100 hionnan, sitten 150 ja 200. Eilen sekoittelin elämäni ensimmäisen öljymaalin, kaappiani varten.

Uskomatonta, että vuosi on edennyt jo helmikuuhun! Kuitenkin pimeä pitää minua vielä otteessaan, sillä lähden ja tulen kotiin pimeän aikaan. Onneksi viikonloppuisin saa nauttia päivistäkin kunnolla!


5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Toivottavasti saat pian nauttia valoisan hetkistä arkenakin. Ihana tuo työhuone, tuollaista kaipaisin kipeästi kun minulla ei ole paikkaa missä kunnostaa lämpimässä ja valoisassa, eikä pienellä saarella ole tietenkään mitään yleistä työpajaa. Suuri tappio on se!
Todella kiinnostavaa miten pääset sisään kalusteiden tyylihistoriaan ja varmaan yleiseenkin historiaamme tuon opiskelun kautta.

Sanna kirjoitti...

Tuoli on tosi kaunis! :)

Paula kirjoitti...

Upea kunnostusprojekti. Päällisin puolin tuoli näyttää ehjältä ja hyvin säilyneeltä. Varmaan tulee hieno. Ja kaappikin on jo edistynyt.

sssalka kirjoitti...

opinnot näyttää sujuvan mainiosti!

Elina kirjoitti...

Saila, koululla on onneksi hyvät ja juuri tähän tarkoitukseen tarkoitetut tilat. Miten tulenkaan kaipaamaan niitä sitten, kun ne eivät enää ole käytettävissä...

Kiitos kaikille viesteistänne! Toivottavasti tuoli-projektikin onnistuu niinkuin pitääkin :)