sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Tammikuun ruokamietteitä

Aloitin laskemaan kissojen ruokakuluja vuoden alusta alkaen. Olen kiinnostunut tietämään, kuinka paljon ruokakulujen hintaan vaikuttaa oikeastaan Felixin ruokarajoitukset. Raaka liha on yleensäkin ottaen huomattavasti halvempaa kuin mikään teollinen ruoka, varsinkin jos ostaa eläimille tarkoitettua lihaa. Meille pelastukseksi on osoittautunut Kennel-Rehun liha-auto, joka kiertää myös meidän seuduillamme.


Kissojen ruoka koostui tammikuussa osittain tavallista kalliimmista ruoka-annoksista. Tämä kalliimpien ruoka-annosten käyttö johtui pitkälti siitä, ettei Zooplussalta saanut joulun tienoilla tavallisia ruokiamme nimeksikään, enkä viitsinyt tilata pienempää erää vain niitä tuotteita, joita saa kuitenkin lemmikkitarvikekaupoistakin.

Kissojen ruokailut koostuivat tammikuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimattomia)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Cosma, kana-kananmaksa (vain E-vitamiini)
Vom Feinsten, kana-kinkku, kana-kananmuna-aloevera ja kana-juusto (vitaminoimattomia)

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsuikaleita ja -sydänjauhelihaa
poroa
lammasta
jänistä
teertä

Kuivaruoka kissoilla oli Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Felixillä oli jonkin verran huonoja päiviä minun mentyä kouluun. Silloin kun Felix voi huonosti, koko lauma jättää syömisen hyvin vähälle. Olen päätellyt tämän johtuvan jonkinsorttisesta luontaisesta mekanismista - ehkä kissat olettavat ruokalähteen olevan saastunut, jos joku niistä sairastuu. Ainakin meillä Ester ja Magnus siirtyvät välittömästi "myötätuntosyömättömyyteen" jos Felixille ei maistu ruoka.


Näiden syömisten lisäksi Ester ja Magnus syövät joka päivä Cystaid-ravintolisää ja kaikki syövät silloin tällöin vitamiinivalmisteena Multicatia.

Näillä syömisillä tammikuun ruokakuluiksi laskin n. 112,95 euroa. Yhtä kissaa kohden tämä tekee noin 37,65 euroa, mikä ei vielä mielestäni ole hirmuisen paha summa. Ravintolisien ja vitamiinien kanssa summaksi tulee noin 139 euroa.

Tällaisia mietteitä ja lukuja tammikuun osalta! Koetan palata asiaan jälleen helmikuun jälkeen, sillä olisi mielenkiintoista laskea kissojen kulut koko vuoden osalta noin muutenkin. Tässä kuussa ei tarvittu hankkia esimerkiksi hiekkoja laisinkaan.

Millaisia ruokia teillä syödään?

Ei kommentteja: