torstai 23. elokuuta 2012

Syyskauden ensimmäinen

Syyskauden ensimmäinen entisöintityöni oli vanha höylä.


Puhdistuksen ja hionnan jälkeen höylä sai pintaansa parafiiniöljyä. Tällaista ajan patinaa olisi sääli poistaa, joten höylää ei ollut mitään järkeä ottaa puhtaalle puulle. Pelkällä puhdistuksella ja hionnalla saatiin pinta siistiksi ja öljykin imeytyi hyvin. Terä ei ole vielä kuvissa paikoillaan, sillä sitä en ole ehtinyt vielä teroittamaan. Sekin ajallaan varmaan, höylä tulee kuitenkin vain koristekäyttöön.


Nyt minulla alkoikin muuten viikonloppu! Tällä hetkellä viikot ovat hivenen lyhyempiä hyväksiluetun kurssin ansiosta. Tämän kunniaksi minulla onkin paljon suunnitelmia, rapujuhlat ja joitakin muita juttuja, joihin liittyy paljon talia ja lankakeriä.
Sää on muuten hyvin syksyinen... Jokohan kohta on talvi? Täällä nimittäin pyörii jänis, jonka takapää on muuttunut jo valkoiseksi!

5 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Oho! Puolivalkea jänö. Kyllä se talvi tulee, mutta ei vielä hetkeen!

Mamma N kirjoitti...

Puu on niin kaunista! Toivotaan täälläkin, että jänö malttaisi vielä hetken...talvi myös.

Cheri kirjoitti...

Upea höylä, tekisi oikein mieli tarttua kahvaan. Apua, jos jänis jo vaihtaa karvaa, se ei taida tietää lempeää ja pitkää syksyä.

Mehu kirjoitti...

Minä olen täällä varmaan ainut kommentoija, joka intoilee: "Joko nyt tulee talvi? Jee, hyvä jänö!" ;D

Elina kirjoitti...

Myrsky: Kyllä, puoliksi valkea jo. Kyllä se talvi sieltä saapuu, sitten kun "katsoo oikeaksi tulla" :)

Mamma N: Niin onkin! Vanha puu eritoten.

Cheri: Jos siihen enteeseen on luottamista, niin ei... Mutta katsotaan, nyt on ainakin ollut hyvin kylmiä ilmoja täällä.

Mehu: Et ole ainoa, minunkin lempivuodenaikani alkaa olemaan pikku hiljaa käsillä <3 Ei sillä että keväässä ja kesässä nyt perinpohjin periaatteessa olisi mitään vikaa, mutta ihanaa että syksy ja talvi saapuvat!