perjantai 31. elokuuta 2012

Viimeistä viedään

Kesän viimeinen ilta on käsillä ja pian ollaan virallisesti syksyssä!


Kävin juuri iltakävelyllä ja olikin sen verran viileää, että ensimmäiset ketunhännät piirtyivät jo ilmaan hengityksen mukana. Ei ole mikään ihme, jos yöllä on pakkasta. Näin se aika vierii ja kesä on ohi.

Ostin tässä joku viikko sitten alemyynnistä itselleni kengät, enkä ole aikapäiviin pitänyt näin mukavia kenkiä jaloissani! Hyvin käytetyt ale-eurot ja värikin sopii syksyyn kuin nenä päähän.

Syksy on pitkään ollut minun lempivuodenaikaani, syksy ja sen mukana hitaasti hiipivä joulunaika. Vaikka pidän nykyään myös kevään ja kesän erilaisuudesta ja omista hienouksista, on syksyssä sitä jotakin joka saa ilon läikähtämään minun sydämessäni. Ilmat viilenevät ja illat pimenevät. Sytytellään tunnelmavaloja ja kynttilöitä, kietoudutaan torkkupeittoihin ja verhotaan varpaat villasukkiin. Istutaan iltaa kotona, tehdään käsitöitä ja hiljennytään samalla kun luonto hiljentyy kohti talvilepoa.


Tänään on koetettu urakoida monta asiaa tehdyksi. Mummolassa on siivottu ja leivottu kaikki suolaiset piiraat äidin lokakuisiin juhliin. Tein asiakastöitä ja aloitin todellakin kirjoittamaan muistiinpanoja ensi kevään näyttötyötä varten. Tänään uppouduin keskiaikaisten huonekalujen maailmaan romaanisen ja goottilaisen tyylin parissa. Epäilin kyllä kovasti, tuleeko tuo jättiläismäinen urakka aloitettua, mutta onneksi tuli. Huomenna olisi tarkoitus urakoida vielä muistiinpanoja renessanssista.


Kuu möllöttää taivaalla melkoisen pyöreänä. Kaunis keli lähteä vielä saunan lämpöön! Lämpöä nimittäin kaipaankin, sillä illansuussa iski melkoinen kurkun karhennus. Josko sauna avittaisi siihenkin?

Nautinnollista kesän loppua kaikille!

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Valkosipulia valkosipulia!!

Ja syksy syksy!! ♥

Myrsky kirjoitti...

Kyllä se syksy on. Illat pimenevät jo niin nopeasti.