lauantai 24. marraskuuta 2012

Kiireinen viikko

Näin joulun lähestyessä kellossa tuntuu olevan turhan vähän tunteja. Oikeastaan minulla on kylläkin vain mukavaa lajia olevia kiireitä, joten hirveän pahaa stressiä ei oikeastaan pääse syntymään.

Onko niin kiire, että kissatkin juoksevat kuvissa - vai kuvaaja kameran takana?

Koululla on suhteellisen paljon tekemistä, etenkin yrittäjyysopintojen kanssa. Välillä tuntuu, että suurin osa tunneista pyyhkii (edelleenkin) reilusti yli hilseen. Poistoja, minimituntitaksoja, eläkemaksuja... Kokeneille yrittäjille tuttua kauraa, mutta asiaan vasta perehtyvälle ja toivottavasti tulevalle yrittäjälle niissä riittää paljon mietittävää ja omaksuttavaa. Lisäksi aloitimme pari viikkoa sitten uuden oppiaineen, konservoinnin. Entisöinti ja konservointi eivät ole lähellekään sama asia, mutta konservointiopinnoista on kuitenkin hyötyä myös entisöinnissä. Konservointi on sananmukaisestikin säilyttämistä, eikä siinä pyritä korjaamaan esinettä alkuperäiseen asuunsa kuten entisöinnissä. Esineen tuhoutuminen pysäytetään ja vain säilymistä uhkaavat epäkohdat korjataan mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman alkuperäisellä tavalla. Tekstiilikonservoinnin tunneilla olemme päässeet esimerkiksi polttamaan langanpätkiä aidosta jugend-kankaasta. Vain jotta osaisimme tunnistaa materiaalin! Konservointiopinnot sisältävät paljon enemmän teoriaa ja ulkoaopettelua kuin omat aineopinnot, eikä käytännönharjoituksia ehditä tekemään kovin montaa.

Ensi kuussa menen kokeilemaan ensimmäistä kertaa myös myyjäismyyntiä. Kyseessä on hyvin pienet myyjäiset, mutta koskapa sellainen minua kiinnostaa, on sitä kokeiltava. Nyt on käynnissä sitten myytävien valmistaminen, josko ehtisin tekemään riittävästi myytävää ajallaan.


Kotona olen tehnyt jouluvalmisteluita sitä mukaa, mitä olen iltaisin ehtinyt. Kuluneella viikolla leivoin pakastimeen porkkanalaatikot, suolaiset joulutortut ja pasteijat. Tänään sinetöin joulukorttien kuoret ja liimasin merkit paikoilleen. Kaksi ulkomaille lähtevää pakettia alkavat olemaan valmiina matkaan ja pari muutakin pakettia - joulujuttuja piisaa siellä ja täällä! Onneksi pidän joulusta. Paljon. Ei ole stressiä niinkään näistä valmisteluista, se tehdään mikä ennätetään.

Voitteko uskoa, että tasan kuukauden päästä jouluaatto on jo lopuillaan...

Mainiota lauantai-iltaa kaikille!

4 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Kiirettä sinulla tuntuu pitävän! Jos olisi valoisampaa, olisi varmasti enemmän energiaakin kaikista askereista suoriutumiseen. (Tuntuu siltä että oma energiataso on verrannollinen valon määrään.) Luulen, että kesällä vuorokaudessa oli enemmän tunteja kuin mitä nyt on(!)
Mukavaa viikonloppua teille.

Mamma N kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera!

Mehu kirjoitti...

Sieltä se Joulu tulee, hirmuisella tohinalla! :) ♥ Minäkin olen yrittänyt ahkeroida, mutta nyt tässä juuri olen lähdössä välillä kouluun "huilaamaan". ;)

Tylsää, kun en osaa tehdä itse ruokia ja leipoa niin kuin sinä! ó.ò

Paula kirjoitti...

Oletpa hyvissä aijoissa. Noinhan jouluvalmistelu on suhteellisen rauhallista eikä mitään jouluhössötystä pääse tulemaan, kun kaikki valmistellaan ajoissa.