perjantai 30. marraskuuta 2012

Selkäsärkyä tuimassa tuulessa ja jouluinen haaste

Jokavuotinen marras-joulukuun selkäsärky rantautui eilen oikein kunnolla meidän torppaan. Tänä aamuna en tahtonut päästä enää sängystä ylös ja illalla oli vaikeaa mennä sänkyyn. Sain joku aika sitten lähetteen reumapolille, jossa katsotaan että onko selkä niiltä osin kunnossa. Hieman mystinen on tämä särky, kun joka vuosi ilmaantuu samaan aikaan ja kestokin melkein sama vuodesta toiseen.

Ilma sopii kuitenkin mitä parhaiten sisällä kyhjöttämiseen. Eilen illalla alkanut tuuli on vain voimistunut ja ulos ei juurikaan tee mieli mennä. Olenkin sitten lähinnä neulonut ja katsonut televisiota. Lunta emme ole nyt saaneet, siihen olemme turhan pohjoisessa, mutta tuuli muuttaa pakkasen jäätäväksi ja on turkasen kylmä. Ei ole edes niitä kunnollisia lumivalleja vetoa estämässä.

Alkuviikosta opettelin uutta taitoa, kuten mainitsinkin jo aikaisemmin. Vuoden mittaan olen oppinut monia miehisinäkin pidettäviä taitoja, joten välillä oli hyvä opetella joitakin "naisten taitoja". Tein nimittäin maanantaina elämäni ensimmäisen kerran karjalanpiirakoita!


Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kun otetaan huomioon että tosiaan ensimmäisen kerran kokeilin piirakoiden tekemistä. Joten jatkossa voinen heilutella pulikkaa uudestaankin!


Tiistaina puolestaan tein suklaa-kardemummakakkua, nam!

Saaripalstan Sailalta sain puolestaan hauskan joulutunnelma-haasteen. Haasteessa vastataan neljään jouluiseen kysymykseen, jotka ovat seuraavanlaiset:

1. Lempijoulukukkasi?
2. Joululaulu joka virittää joulutunnelmaan?
3. Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä...
4. Lempijoulutuoksusi?

Joulu on minulle vuoden viides vuodenaika, joten haaste on tervetullut!

1. Lempijoulukukkani on joulutähti. Meillä ei kuitenkaan pidetä minkäänlaisia kasveja (paitsi kissanruohoa ja satunnaisesti yrttejä) kotona, sillä kissat maistelevat enemmän kuin mielellään kaikkea vihertävää ja elävää.

2. Tonttu on lempijoululauluni, joka virittää aina joulutunnelmaan. Jo pelkästään laulun sanat ovat niin ihanat, ettei jouluväristyksiltä vain voi välttyä!

3. Hmm, en ole kaiketikaan koskaan jättänyt joululahjoja hankkimatta. Rakastan kaikenmaailman lahjojen keksimistä ja miettimistä, joten lahjaideointi jatkuu ympäri vuoden. Nytkin minulla on lahjaideoita aina vuoteen 2014 saakka. Toki jokavuotisia valmisteluita on muitakin, mutta lahjoja en ole koskaan jättänyt väliin.

4. Lempijoulutuoksuni... on kaiketikin ruusu ja joulupöydän (-ruoan) tuoksu. Ja kissat tuoksuvat aina yhtä hyvältä. Magnuksen lempinimi on Joulupoika ja joulunaikaan rallattelenkin usein pojalle, että "Makketsu tuoksuu joululta..." :)

Haaste lähtee meiltä eteenpäin seuraaviin blogeihin

Joulureki
I wish It Could Be Christmas Everyday
Räsymatto

Voi kuomat, huomenna on jo joulukuu, uskomatonta!!

7 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Nami, itsetehdyt karjikset ovat ihania!

Saila kirjoitti...

Makketsu tuoksuu joululta :-DDD
Ihanat vastauset! Tonttu on ihan tuntematon biisi ja ruusu on mulle uusi joulutuoksu, mutta aina on aika oppia uusia asioita! Hurrrjan hyvän näköiset piirakat olet pulikoinut, noista olisi minun karjalainen mummikin ylpeä!

Kartanonrouva Elise kirjoitti...

Ei passaisi tulla lueskelemaan blogeja vähän nälkäisenä :D Piirakat ja kakku näyttävät niin herkullisilta..! Tsemppiä kipuiluun :(

Myrsky kirjoitti...

Vai Makketsu♥ Ihanaa!

Myrsky kirjoitti...

Vai Makketsu♥ Ihanaa!

Mamma N kirjoitti...

Pikaista paranemista! Nälkä tuli täälläkin kuvia katsellessa :)

Paula kirjoitti...

Karjalanpiirakat on nätisti rypytetty - vaikken länsisuomalaisena ole mikään suuri asiantuntija. Ja varmaan ovat myös hyvän makuisia. Kiva joulutunnelmahaaste ja kivat vastaukset.