perjantai 9. marraskuuta 2012

Uusi "perheenjäsen"

Tällä kertaa kirjoitan uudesta "perheenjäsenestämme", työpöydästä, jonka hankin nyt kuluneella viikolla:


Pöytä on tyyliltään uusrenessanssia ja se on alkuperäiseltä kertaustyyliajalta, 1800-luvun loppupuolelta. Jo pelkkä yksityiskohtien määrä kertoo sen, sillä nykyään ei juurikaan tehdä mitään noin yksityiskohtaista. Etenkään noin huolella. Esimerkiksi pöydän alareunaan kuuluu erilaisia koristeosia, jotka ovat vielä toistaiseksi irti.Yhden laatikon pohjasta löytyi tekstiä, joka viittaisi pöydän olevan venäläistä alkuperää. Koetan vielä selvittää tekstin merkitystä (onko se tekijä vai lukeeko siinä jotain muuta), sillä olisi hauska tietää mistä pöytä on lähtöisin ja kuka sen on valmistanut.


Olen koonnut kaikki irto-osat yhteen laatikkoon. Kyseessä on melkoinen palapeli, mutta äärimmäisen mielenkiintoinen sellainen!Mukana tuli myös toisenlainen aarre: vanha ja kaunis paperiveitsi.

Pöytä on ihanan pieni, mutta melko käytännöllinen kooltaan. Siis oikein sopiva meidän pieneen huusholliin! Ostaessani en ollut oikein varma, että millainen pöytä on. Olin nähnyt vain pari kuvaa, mutta kyllä tämä ylitti kaikki odotukseni. Se on aivan ihana!

Mainiota viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Mielenkiintoinen palapeli. Upea pöytä tosiaankin, hieno löytö.

Saila kirjoitti...

Ohhoh, mikä mielikuvitusta kutkuttava löytö! Jotenkin minulle tuli mieleen purjelaivan kapteenin hytti, olen varmaan nähnyt jonkun merirosvoleffan, missä niissä on sorvattuja yksityiskohtia, tuolla voisi olla kaukoputki jossain laatikossa ja rommipullo toisessa ;-)

Sanna kirjoitti...

Ihana löytö <3 Itse sain juuri seinään taulun, jonka tein vanhasta ikkunasta, perintö-pitseistä ja musta-valko-valokuvista :)

Kartanonrouva Elise kirjoitti...

Kaunis!

Pike kirjoitti...

No johan on, upea pöytä ja tiedossa mielenkiintoista askartelua sen irtokappaleiden kasaamisessa!

Sanna kirjoitti...

Onpa tosiaan komea pöytä ja palapelinäkin aika kiinnostava. :D Saisiko mielenkiinnosta kuvan myös siitä venäläisestä tekstistä?

Myrsky kirjoitti...

Mieletön! Varmaan melkoinen työmaa edessä, mutta etköhän sinä hoida sen!

Paula kirjoitti...

Ooh, varsinainen kaunotar - ja lisäksi vielä haasteellinen palapeli, joka kätkee sisäänsä myös kauniin vanhan paperiveitsen.

Elina kirjoitti...

Cheri: Minustakin tämä on varsin upea löytö.

Saila: Toden totta! Nyt kun sanoit, niin minunkin mieleeni tulee jotain samankaltaista. Ehkä täytyy piilottaa rommipullo laatikkoon ja tuoda kaukoputki mökiltä kotiin...

Sanna: Kuulostaa hienolta!

Kartanonrouva Elise: Kiitos!

Pike: Sanoppa muuta, innolla odotan että minulla on aikaa tämän laittamiseen!

Sanna: Johan toki, koetan muistaa kuvailla huomenna!

Myrsky: Toivotaan...! :)

Paula: Niin onkin, oikea kaunotar salaisuuksineen :)

Outi kirjoitti...

Moi,

jos on venäjäteksti vielä selvittämättä niin kohtuulaatuisesta valokuvasta voisin kyllä yrittää translitteroida/kääntää sen?

T: Outi/douv Konnusta