perjantai 18. tammikuuta 2013

Viikkokuulumisia

Vuoden alku tuntuu hujahtaneen ohi hetkessä ja melkoista kiirettä on pitänyt eri asioiden taholla. Koulussa aloitimme uuden kurssin, erikoispinnankäsittelyn. Ensimmäisenä harjoittelimme marmorointia ja sellakkakiillotusta eli ranskalaista puleerausta, seuraavaksi vuorossa on mahonki- ja tammiootrausta.


Asiakastöitä olen koettanut saada eteenpäin mahdollisimman nopeasti, ja toivottavasti edes puolet valmistuvat ensi viikon aikana. Joulukuun sairaslomani näkyvät selkeästi näin tammikuussa töiden saralla. Onneksi näissä ei ole ollutkaan ihan tarkkaa valmistumisaikaa ja asiakaspuolella on riittänyt ymmärrystä! Kiireestä johtuen minun on tunnustettava, että meillä on edelleenkin joulukuusi koristepuvussaan parvekkeella, mutta josko minä sen ensi viikolla jaksaisin purkaa...


Myös näytöt numero kaksi ja kolme painavat pikku hiljaa päälle. Seuraava näyttö on maaliskuun alkupuolella ja sitä seuraava huhti-toukokuun vaihteessa. Maaliskuun näyttö on viimeinen huonekalunäyttö ja sen jälkeen tiedossa on vain kirjallisia näyttöjä: loppukevään yritysnäyttö ja tyylihistoriaan pohjaava näyttö sekä portfolio kaikista opintojen aikana tehdyistä töistä ennen koulun loppumista. Luultavasti huonekalunäytön huonekaluni on pieni talonpoikainen pesukomuutti, ainakin se on aikomuksena.


Aloitin myös kuluneella viikolla uuden harrastuksen, pilateksen nimittäin! Oli oikein mukava tunti ja tästä eteenpäin pilatesta onkin kerran viikossa. Aloitimme tunnit nyt koulukavereiden kanssa ja olen erittäin ylpeä etenkin ryhmämme miehistä, jotka uskaltautuivat myös mukaan!


Mutta takaisin vielä marmorointiin. Minun marmorointikokemukseni on toistaiseksi todella vähäinen, joten lopputuloskaan ei ole millään tavalla kummoinen. Muutaman version olen tehnyt ja kaikki pyyhkinyt lopulta pois. Valkoinen marmorointi tehdään valkoiselle alkydimaalipohjalle (minun tapauksessani harjoituskappaleet on tehty pelkän pohjamaalin, Otexin päälle, ja sitäkin on vain yksi kerros). Maalin kuivuttua pohjalle sivellään kaljaa ja hiven mustaa väripigmenttiä, joka töpötellään luonnonsienellä kuviolliseksi. Sitten alkaakin se vaikein osuus, eli marmorikuvioinnin maalaaminen. Kuviotkin maalataan kaljan ja väripigmentin seoksella. Häivytys tehdään yleensä häivimellä, mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää esimerkiksi sientä tai rättiä. Yhtä ja ainoaa oikeaa kuviota ei ole, joten marmorointi jättää sijaa jokaisen omalle näkemykselle.Minun kaikki yritelmäni on maalattu Veronan maavihreällä ja kasselinruskealla.

Harjoitus tehnee mestarin ajan kanssa?

Oikein mainiota perjantai-iltaa jokaiselle!
8 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Huoh, miksen ikinä lähtenyt opiskelemaan konservointia?

Mehu kirjoitti...

Minä juuri puurran yritys-näytön parissa ja on kyllä tuskaa!!! Loppua ei näy ja 17 sivua olen jo tekstiä suoltanut.. ja entäpä ne laskelmat, eeeeih! :(

Hei, ei sillä joulukuusella ole kiire! ;) Itse tosin korjasin kuusen pois jo ennen Loppiaista, mutta osa joulukoristeista on yhä ja pysyy ensi kuun puolelle. ♥

Cheri kirjoitti...

Mielenkiintoisia tekniikoita, varmasti vaativat harjoittelua.

Nettimartta kirjoitti...

Hyvän näköistä marmorinmukailusi alkaa olla, ole tyytyväinen. Tiedätkö, että minäkin osaan/osasin kiven- ja puunmukailua. Jossain on tallessa vielä pigmentit ja työvälineetkin.

Myrsky kirjoitti...

Puleerausta(!) ja marmorointia. Melkeinpä vierassanoja minulle.

ella kirjoitti...

Jännittävän näköisiä projekteja! Kovin mielenkiintoista luettavaa kuvineen :)

Elina kirjoitti...

Zepa: Itseasiassa minäkään en opiskele konservointia, tai sitä meillä on ollut vain yksi kurssi :) Konservointi pyrkii ehkäisemään tulevat vahingot, muttei korjaamaan jo syntyneitä. Entisöidessä korjataan ja luodaan tarvittaessa kokonaan uuttakin.

Lähde vielä opiskelemaan, hyvin ehtii!

Mehu: Oivoi, paljon tsemppiä! Minä olen onneksi saanut jo laskelmat pääosin tehtyä, mutta itse yrityssuunnitelma, sitä on kirjoitettuna vasta osa. No, vielä ehtii... Minä keräilin jo muut joulukoristeet pois, joten "tasoissa ollaan" :D

Cheri: Kyllä, kuten kaikki yleensäkin. Toistoa ja lisää toistoa...

Nettimartta: Kiitos! Ehkä mukailuni olivat alkuunsa lähinnä sellaista viivamerta, mutta toivottavasti niihin alkaa jossakin vaiheessa ilmestymään kunnon pehmeyttä. Eikun vain "takaisin sorvin ääreen" :)

Myrsky: Siinä tapauksessa kannattaa pysytellä mukana, niin ne ehkä aukeavat hieman paremmin :)

Ella: Kiitos, mukavaa että nämä kiinnostavat ihmisiä! :)

Zepa kirjoitti...

No entisöintiä.

Emmä enää taida ehtiä, kun pitäis tää asunto maksaa ja töitä tehdä. Oon ollut niin monia vuosia "free" ja myös työttömänä, että nyt kun mulla on vakipaikka foorevö, en lähde sieltä kulumallakaan.