lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lisää k-tuoleja


Jälleen lisää k-tuoleja. Ylläoleva tuoli on kummitätini ja tuoli kävi minulla kunnostuksessa. Edellinen kangas on iloisen oranssi, muisteluidemme mukaan 70-luvulta. Puuosat ovat mustat. Alkuperäinen kangas oli punertava, ehkä hieman oranssiin taittava, tällainen:


Tämä tuoli on kuitenkin hieman harvinaisempaa laatua, seuraavassa kuvassa kannattaa kiinnittää huomiota tuolin alareunaan:


Kyseessä on tällainen merkki, keskellä alareunassa:


Tuoli on Askon huonekaluja, mikä on käsittääkseni melko harvinaista k-tuoleissa. Yleisemmin tuolit valmistettiin kotioloissa ja niistä tarvikkeista mitä vain oli saatavilla. Tehdasvalmisteiset tuolit ovat siis harvinaisempia.

Sitten pieni todistus siitä, että tuoli kävi todella pelkällä rungolla:


Työvaiheet ovat samat kuin aikaisemmin esittelemässäni k-tuolissa, sillä tämäkin tuoli on hieman uudempaa tuotantoa ja siinä on siksak-jouset.

Ja sitten lopputuloksen:


Tuolissa on punainen verhoilukangas ja puuosat on käsitelty ensin petsaamalla ja sitten vahaamalla. Herdinin petsin sävy on muotiruskea ja vaha on Osmo Colorin kirkas vaha 3101. Nyt on ollut niin pilvistä että kuva on todellakin turhan hämärä, mutta toivottavasti lopputuloksesta saa jotensakin selvän.

Toivottavasti tuolin omistaja on tyytyväinen lopputulokseen!

Sitten lisää tuoleista, sillä ostin itsellenikin k-tuolin, tällaisen:


Yksi takajalka on poikki ja se täytyy korvata kokonaan uudella jalalla. Lisäksi tuolin istumakorkeus on ns. väärä ja nostankin sitä vähintään viidellä sentillä. Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että istuimen ja käsinojan välinen korkeus olisi noin 20 senttiä, tässä tuolissa se on huomattavasti korkeampi. Oma tuoli saa kyllä jäädä ehkä ensi syksyn projektiksi, ellen sitten tee sitä kesällä kotona. Ostin tässä taannoin melkein 16 metriä kangasta, jota mielisin laittaa tähän k-tuoliin, kotiin tulevaan uusrokokoo-sohvaan ja jo kotona olevaan uusrokokoo-tuoliin. Tarpeen tullen ne istuvat sitten hyvin samassa tilassa.

Ulkona on hämärää ja kosteaa, vettä sataa eikä tee mieli laittaa nenäänsä ulko-ovea pidemmälle... Kissojakin nukuttaa, ehkä kömpisin seuraksi?

Hämärästä säästä huolimatta mukavaa lauantaipäivää kaikille!

6 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Hyvää työtä teit! Kummitätisi on varmasti enemmän kuin tyytyväinen.

Katjusha kirjoitti...

Voi että oot taitava! Meillä olis pari vanhaa tuolia jotka vaatii verhoilun. Jos oisit lähempänä, kiikuttaisin ne sulle!

AnnaS kirjoitti...

Wau, hienoa työtä!
Olen entisöinyt ns. pormestarin tuolia jo monta vuotta. Puoli vuotta kävin entisöintikurssilla; purin kaikki kerrokset ja pääsin niin pitkälle, että meriheinät tuli laitettua takaisin, mutta sitten loppui inspiraatio. Nyt en enää kehtaa mennä entisöintikurssille ;)

Cheri kirjoitti...

Aina jaksan ihmetellä miten raadoksi tuoli puretaan kunnostuksessa. Ja istumakorkeuden nosta kuulostaa sekin vaikealta, mutta ammattilainen osaa :)

Taika kirjoitti...

Olet tosiaankin taitava. Katselen itse välillä kaihoten muutamaa mummolani varastossa olevaa tuolia jotka kaipaavat verhoilua mutta en osaa :) Eräs tuttavani tuttu kuulemma osaa verhoilla huonekaluja joten ehkäpä joskus vien mööbeliparin hänen luokseen.

katakos kirjoitti...

Hauskaa! Ollaan käytetty samaa punaista kangasta! :D Onko tuo sellainen hieman pellavan tuntuinen, vaikkei sitä olekaan?

Heinoja tuoleja molemmat!