lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulusaunassa


Joulusauna on yksi joulun kohokohtia. Olemme saunoneet mummolassa nyt kolmena jouluna peräkkäin ja aina aatonaattona. Josko meillä olisi ensi jouluna jo uusi koti, niin saataisiin joulusauna taas aatolle ja omaan kotiin?Joskus aiemminkin olen kertonut, että minun joulusaunaani kuuluu tervan tuoksu ja jouluna käytettävän shampoon on ehdottovasti oltava tervashampoota. Saunassa on oltava jotain kylmää juotavaa, tänä vuonna Olvin karpalo-lähdevettä. Kynttilöitä ei sovi unohtaa, eikä päreistä valmistettua saunakoria. Pyyhkeetkin ovat aina samat, joulunpunaiset ja pehmoiset. Pellavaiset laudeliinat kruunaavat koko jutun! Tänä vuonna olin sen verran onnekas, että mummolassa oli vielä lunta joulun aikaan. Meillä sitä ei kotona ollut juurikaan (ainakin nyt kaikki on poissa), mutta tärkeintä olikin päästä saunasta suoraan lumikävelylle. Hankikylpyjä en ole vieläkään uskaltanut kokeilla, mutta kyllä siinä hankikävelyssäkin on oma taikansa.

Millainen on sinun joulusaunasi?

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hankikylpy, iik! Hankikävelystäkin saat jo hatunnoston minulta, en usko että pystyisin. Kuulostaa tosi hauskalta, että joka vuosi on samat tekstiilit ja jutut joulusaunassa. Meidän perheessä ei ole ikinä ollut joulusaunaperinnettä enkä sitä ole itsekään kehittänyt, kun saunon silloin kun tarvii peseytyä. Lahossa saunassani, jonne tuulee seinän alta sisään, on talvella niin jäätävää, ettei siellä tule tunnelmoitua, lähinnä toivon ettei rakennus romahda juuri sillä hetkellä kun olen pikaisesti pesulla :-D

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Minullakaan ei oikein ole joulusaunaperinnettä. Lapsena käytiin mummilassa saunassa aatonaattona kun meille ei ollut omaa saunaa. Tänä aattona kävin saunassa lähempänä puoltayötä, puolinukuksissa. (Ei mitenkään mainitsemisen arvoinen joulusauna.)

Me Like kirjoitti...

Äh. Meillä valitettavasti joulusauna on jäänyt. Vuosia yritettiin aamusaunaa, mutta aikataulut pissi liikaa - Liikaa hommia: joulupuurot, hautuumaat ja aikaisin glögille saapuvat ruokavieraat (aattona 11 kpl, päivänä 8kpl) ja jouluyön kirkkokonsertti (pakollinen, koska laulajien riveissä yksi perheenjäsen =) )
Huoh! mä haluan joulusaunan takasin!

Mehu kirjoitti...

Minulle joulusauna on yhtä kuin Joulu! :) Sauna, jouluruoka, joulukuusi ja paketit tekevät Joulusta Joulun. Ja ne kaikki on tehneet minulle ihan joka ikisen Joulun! ♥ Nyt kun meilläkin on pihasauna, niin joulusauna on entistä ihanempi ulkotulineen ja sisätiloissa kynttilöineen. Joulusauna ei itsessään eroa paljon muusta saunomisesta, mutta Jouluna saunaan mennään ilman kiirettä nauttimaan pitkistä löylyistä ja tällöin pitää olla tarkka ettei saunasta tule liian kuuma. ;) Ja meillä joulusauna on aina iät ajat ollut aattona juuri ennen jouluruokaa, eli noin klo 19.00. :D