tiistai 28. tammikuuta 2014

Haasteellista osa 2: Kylähaaste

Sain tämän Kylähaasteen Saaripalstan Sailalta jo syyskuussa... En ole kuitenkaan unohtanut tätä, aina vain on mukamas tullut jotain muuta, kun loppuvuosi oli millainen kiireiltään sellainen kuin oli. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, toivotaan näin! *punastelee*


"Sinä saat tehdä oman unelmiesi kylän, ja kaikki on mahdollista. Vain mielikuvitus on rajana. Haasta kivoja kavereita, keksi halutessasi lisää kysymyksiä tai liitä vaikka kuvia. Unohda vasarat ja muut, nyt saat keksiä omasta päästäsi:"


Mikä kyläsi nimeksi tulee?
Olen valitettavasti järjettömän huono keksimään nimiä! Joten en osaa oikein sanoa, jotain luontoon liittyvää kuitenkin.

Tuleeko siitä pieni kyläpahanen, vaiko sittenkin suurensuuri kaupunki?
Pieni kylä. Asuin lapsuuteni noin 1000 ihmisen kylässä ja se oli aika hyvänkokoinen kylä, silloin ainakin suhteellisen virkeäkin. Minä en ole kaupunki-ihmisiä.

Humisevatko rannoilla palmut vai tuivertaako hiuksia pohjoistuuli? Missä kylä sijaitsee?
Kylä sijaitsisi suhteellisen pohjoisessa ja ei, ei palmuja. Kauniita ja jylhiä maisemia, metsää, kallioita ja pieniä vesialueita asuinkeskuksen ympärillä.


Vallitseeko siellä ainainen kesä, vai millaisen sään sinne toivot?
Selkeät vuodenajat, talvi on kunnon luminen talvi ja kesä kuitenkin suhteellisen viileä, lämpötila ei nouse milloinkaan kauhean paljon yli kahdenkymmenen. En kaipaa sellaisia helteitä, jolloin tuntuu että järki lähtee päästä! Keväisin ja kesäisin saisi kuitenkin olla sellainen sää, että kasvimaat ja puutarhat kasvaisivat hyvin, jolloin syksyllä saataisiin hyvä sato ja metsissä riittäisi sieniä ja marjoja. Pidän syksysateista, joten niitä saisi syksyisin olla riittävästi myös vedensaannin takaamiseksi.

Onko kaikilla tyylikkään yksinkertaiset ja modernit lasitalot vai sittenkin kaikilla vähän niin ja näin seisovat romanttiset mummonmökit? Vai jotain ihan muuta?
Enemmän pienempiä ja perinteisiä puu- tai kivitaloja. Pidän paljon esimerkiksi kaupunkien vanhoista puutaloalueista ja sellaisen soisin oman kyläni olevan. Kylän keskustassa ei olisi autoja ja siellä olisi mukulakivikadut.

Rakentavatko hipit nuotiolauluin yhteishenkeä vai ovatko kaikki leikkaamassa nurmea viivottimen kera? Millaisia naapurisi ovat?
Kylässä olisi hyvä yhteishenki ja naapureita autettaisiin. Jokainen saisi elää kuitenkin myös rauhassa omaa elämäänsä, eli ei yliuteliaita tai öitä häiritsevästi mekkaloivia hirviönaapureita.

Onko kylässä erikoisia putiikkeja, vai ovatko kaikki omavaraisia?
Vaikka pidän omavaraisuuden ajatuksesta, en usko että ihan kaikkea voisi kuitenkaan saada itse hankittua. Kylässä olisi ainakin sekatavarapuoti vanhanajan meiningillä, kirjakauppa ja vanhanaikaisuudesta huolimatta nykyaikaisiakin palveluita, kuten kirjasto, posti ja terveyskeskus. Ei kuitenkaan mitään jättimarketteja tai vastaavia liian moderneja nykyaikaisia asioita.

Millaista elämää unelmien kylässäsi vietetään?
Rauhallista ja onnellista, mutta kuitenkin tavallista arkielämää. Vietetään suuria juhlia ja nautitaan elämän pienistä iloista.

Lähettäisin tämän tällä kertaa Häivähdys purppuraa-blogiin!

 

7 kommenttia:

Elise kirjoitti...

Hih, olin jo unohtanut tämän :) Hauskoja vastauksia!

Saila kirjoitti...

Sepä olikin kivaa, kun vastasit vasta nyt, kun Elisen tapaan olin jo ihan unohtanut tämän!
Kuulostaa ihan elämältäsi nuo vastaukset jotenkin. Etenkin se elämän pienistä iloista nauttiminen :-)

Elina kirjoitti...

Elise: Sittenhän tämä tuli kuin tilauksesta! :)

Saila: Sanon samoin kuin Elisellekin, tämähän tulis sitten tilauksesta ;) Tiedätkö, minä olenkin aika tyytyväinen elämääni! Ehkä se heijastelee sitten tuohonkin unelmakylään? Monta asiaa vaihtaisin nykyisestä kotipaikasta, mutta siitäkin huolimatta olen onnellinen täälläkin :)

AnnaS kirjoitti...

Kiitos, mukavasta haasteesta :)

Sinun kyläsi on tosi ihana, nyt suunnittelen sille naapurikylän ;)

Elina kirjoitti...

Ole hyvä! Jes, kiva päästä naapuriin - tervetuloa kyläilemään! ;)

Mamma N kirjoitti...

Mukava kylä sinulla!

Elina kirjoitti...

Kiitos! :)