keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Huhtikuun ruokamietteitä

Huhtikuu on taas ohitse ja on aika kirjailla kissojen ruoka-asioita ylös.


Kissojen ruokailut koostuivat maaliskuun aikana seuraavista ruokamerkeistä ja -mauista:

Feline Porta 21, sensitive kana
Schesir, kana-kinkku
Applaws, kana-kurpitsa ja kana-strutsi (vitaminoimattomia)
Miamor, kana, kalkkuna ja jänis
Cosma, kana-kananmaksa ja kana-viiriäisenmuna (vain E-vitamiini)

Raakana lihana kissat söivät

hevosta
possunsydänjauhelihaa
jänistä
hirveä

Kuivaruokana Power of Naturen Natural Cat Kana ja motivaatioherkkuina meillä on Cosman kuivattua kanaa.

Huhtikuu meni melko leppoisasti ruokailuiden suhteen, ei tapahtunut mitään ihmeitä ja Felix söi muiden mukana normaalisti. Puolessa välissä kuuta kävi sitten kylläkin sellainen ikävyys, että kuivaruokasäkki loppui ja uutta saamme vasta huomenna. Vaikka kuivaruoka näyttelee mahdottoman pientä osuutta kissojen ruokavaliossa, tuntui silti jossakin vaiheessa että normaalin iltarutiinin muutos aiheutti hurjaa ruokahalua iltaisin. Normaalistihan kissat syövät iltaruokana raa'an lihan siinä 18-20 ja sen jälkeen vielä kuivaruoka-annoksen aktivointipelin kautta. Nyt kun tuota pelihetkeä ei ole ollut, niin märkäruoka tuntuu maistuneen sitten senkin edestä!

Näillä ruokailuilla kissojen ruokakuluiksi tuli huhtikuussa 95,62 euroa. Yhtä kissaa kohden tämä tekee 31,87 euroa. Cystaidien ja vitamiinien kanssa kokonaissummaksi saadaan noin 119 euroa.

Hiekoista olen myös aikaisemmin maininnut, vaikkeivat ne ruokakuluihin kuulukaan. Ostin tälle vuodelle ensimmäisen kerran hiekkaa, 45 litraa.

Ruokien suhteen huhtikuu on ollut tämän vuoden halvin kuukausi.

Palaillaan asiaan taas kuukauden päästä!

5 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Hienot menut teillä. Mistä tuollaisia raakalihoja saa? Meillä listalla on vain myyrää ja muuta jyrsijää. Olenkin ajatellut kysellä kissojen ruokintaohjeita teiltä kissa-asiantuntijoilta. Meillä kuluu kuivaruokaa todella vähän, mutta sitä on aina saatavilla. Tähän aikaan vuodesta karvapallojen vuoksi tuota hairball-versiota.

Bediitta kirjoitti...

Hei, miten tuo Schesir uppoaa? Maistuuko kissoille? Onko hyvä kosstumus ja niin pois päin? Olen meinannut ostaa tätä merkkiä, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. :)

Elina kirjoitti...

Cheri: Ostan kissojen lihat Kennel-Rehulta. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen heidän palveluunsa!

Bediitta: Meillä on syöty vain yhtä Schesiriä, kana-kinkkua, ja siihen olen kyllä ollut tyytyväinen! Koostumus on ollut hyvä, hyvin samantyyppinen kuin Feline Portassa. Ehkä pikkuisen nihkeämmin menee alas Felixillä, toiset syövät kyllä oikein mielellään!

Myrsky kirjoitti...

Mistä olet hirveä ja jänistä saanut? Ja mitä ruhonosaa olet kissoille tarjonnut?

Elina kirjoitti...

Hirveä hivenen metsästystä harrastavilta tutuilta ja jäniksiä ampui äitini mies. Hirveä saimme niin vähän, että ihmisten paistit menivät kissoille... :D Ensi syksynä pyrin saamaan sekä ihan paistipaloja että myös niitä huonompia, ihmisille ehkä kelpaamattomia osia jauhettuna. Jauhettuna Esterin takia, kun ei syö syystä tai toisesta oikein kokonaista lihaa (harmillista!).