maanantai 21. toukokuuta 2012

Mysteeri ja kaunotar

Jälleen aika vilahti nopeasti loman yli, mutta suurin osa lomasta meni minulla sairastaessa. Nyt on kuitenkin palattu jälleen arkeen ja laittelen myös noista kysymyksistä kommentteja haasteen saaneille; se oli tarkoitus tehdä jo viikonloppuna.

Vaan aiheeseen: Minulla olisi teille pieni mysteeri ratkaistavaksi! Mysteeri on kylläkin ehkä liian hieno sana kuvailemaan tätä, mutta josko joku osaisi olla avuksi siitä huolimatta. Kyse on siis näistä kahdesta lasimaljakosta:
Tunnistaako kukaan näitä esimerkiksi Iittalan tuotannoksi?

Ne ovat tulleet meille perintönä ja kuvittelisin, että ne voisivat hyvinkin olla Iittalan tuotantoa. Ensimmäisen maljakon lisäksi meillä on kaksi saman sarjan lasikulhoa. Ja tämä toinen maljakko on neliö muodoltaan.

Loppuun kuva kaunottaresta:Ostin uusrokokoo-sohvan tässä joku aika sitten!

Kuvassa verhoilu näyttää melko siistille ja puuosatkin, mutta puuosat on tuhrittu joskus mustalla maalilla vaikka sellakka kuuluu tämän ikäisiin huonekaluihin. Alkuperäistä pintaa on näkyvillä kuitenkin paikoitellen. Verhoilusta puuttuu monta osaa ja on siinä muutamia tahrojakin ja muistaakseni joku reikäkin. Mutta kangas on hirmuisen kaunis ja niin tähän sohvaan sopiva - en tee tälle mitään ennenkuin löydän sopivan kankaan!

Näkyvätkö nämä kirjoitukseni muuten asiallisessa ulkoasussa teillä? Kävin koululla vilkaisemassa sivua ja siellä rivit heittivät melkoisesti.

Mukavaa maanantaita kaikille!

9 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Ulkoasu on asiallinen ja sohva on kaunotar. Siis ihan mielettömän kaunis, upea yksilö.

Sanna kirjoitti...

Ruskea voisi olla Humppilan lasilta, Pertti Santalahden suunnittelema Kivi-set -sarjaa. Kirkas näyttäisi puolestaan Timo Sarpanevan Crocukselta. Kannattaa tutkia pohjat suurennuslasin kanssa, jos vaikka löytäisi signeerauksia varmistukseksi (kaikissa ei toki ole niitä lainkaan).

Mysteerit on kivoja. :)

PS: Hieno sohva!

Cheri kirjoitti...

Kerrassaan upea sohva. Alempi maljakko on tosiaan Timo Sarpanevan käsialaa, toisesta en tiedä.

Paula kirjoitti...

Mutu-tuntumalta olisin sanonut, että ylempi olisi Kumelaa, mutta voi olla yhtä hyvin Humppilankin lasia. Alempi neliskanttinen (joka meilläkin on) on mielestäni paitsi Sarpanevaa, myös Iittalan lasia.

Saila kirjoitti...

En tiedä maljakoista, onneksi tässä yllä on monta hyvää vastausta!
Vauuuu mikä sohvakaunotar!!! Olen ihan samaa mieltä kankaasta. Ihana sohva, hurmaava!
Minun selaimella (Safari) ja pienehköllä kannettavan ruudulla ei heitä rivit, tässä kirjoituksessa ainoastaan sohvakuvan jälkeen Ostin-sana on yksinään rivinsä oikeassa päässä ja loppulausen seuraavalla rivillä... mutta ei se haittaa lukemista, tällaisia on blogeissa usein.

Zepa kirjoitti...

Joo, alemman maljakon osalta yhdyn edellisiim, munkin vanhemmilla oli tuollainen ja olen muistavinani siinä olleen Iittalan merkin (punainen pyöreä).

pirkko kirjoitti...

Alempi, neliskanttinen maljakko löytyy myös äidiltäni ja se on Iittalaa.

Elina kirjoitti...

Myrsky: Kiitos!

Sanna: Kiitos sinullekin! Olen tutkinut pohjia jo aikaisemmin ja niistä puuttuu merkinnät kokonaan... Timo Sarpanevan TS-merkintöjä löytyy joistain jutuista, vaan ei tuosta maljakosta. Enkä huomannut merkintöjä toisessakaan, mutta ehkä katson vielä uudestaan!

Cheri: Kiitos paljon! Alempi maljakko tuntuu olevankin tunnetumpi, vaikka itse en olekaan toiseen moiseen törmännyt. Toisaalta, en harrastakaan erityisesti lasiesineitä joten ei ihmekään :)

Paula: Googlaampa tuon Kumelankin!

Saila: Sohva kiittää kehuista! Jännä juttu nuo rivit... Koti-koneella rivit eivät heitä, mutta tosiaan koulunkin koneella rivit heittävät juuri mainitsemallasi tavalla. Voisikohan se johtua selaimista... Minulla on kotona Firefox, koululla IE ja sinulla Safari. Siispä sillä oletuksella muut heittäisivät paitsi tuo Firefox.. Hmm...

Zepa: Meiltä on tosiaan nuo tarrat aina joko irronneet tai irrotettu... Ajan saatossa luultavasti näistäkin ihan irtoamalla irronneet.

Pirkko: Monen vanhemmilla tuntuu olleen tuota alempaa maljakkoa. Milloinkahan niitä on tehty?

Katjusha kirjoitti...

Mun äidillä on tuo toinen kirkas maljakko. se on niin hieno!