lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuun 1: Porkkanalaatikko

Laatikot voi tehdä hyvin etukäteen pakastimeen, sillä joulunaluspäivinä riittää muutakin puuhaa. Eikä laatikoita toki ole pakko itse tehdä, kaupankin laatikot ovat mielestäni varsin hyviä, mutta kyllä omatekoisissa on sitä jotakin. Eli jos on aikaa ja tahtoa, kannattaa kokeilla!

Itse kokeilin viime vuonna Kotilieden ohjetta, joka osoittautuikin verrattain mainioksi. Ohjeessa käytetään raakaa porkkanaa kypsän sijasta, mikä taitaa olla melko harvinaista. Tänä vuonna muokkasin ohjetta sen verran, että lisäsin rakuunaa, jätin yrttisuolan ja muskotin pois ja käytin korppujauhoa. Aineksissa käytin myös luomutuotteita, sillä oman maan antimia ei ollut tarjolla.

Tällä ohjeella tuli kaksi tuollaista pyöreää uunivuokaa + pieni maisteluvuokanen.


Porkkanalaatikko

5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
800 g porkkanoita
 suolaa
 valkopippuria
 rakuunaa


Pinnalle korppujauhoa ja pieniä voinokareita.

Kiehauta vesi, lisää riisit ja keitä niin kauan kunnes vesi imeytyy riiseihin.
Kuori ja raasta porkkanat, sekoita munat ja maito. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan. Kaada voideltuun vuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja voinokareet. Paista 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia. Jos pakastat laatikon, älä paista laatikkoa kuivaksi.

Muistakaa osallistua vielä arvontaan! Aikaa on vielä kello 18.00 saakka.

Maistuvaa joulukuun ensimmäistä!

3 kommenttia:

Myrsky kirjoitti...

Maisteluvuoka on jo varmaan syöty ja maisteltu?

Elina kirjoitti...

On, ehdottomasti! Ja oli hyvää, muutoksineenkin :)

Paula kirjoitti...

Minäkin olen jo monena jouluna valmistanut porkkanalaatikkoa samantapaisella reseptillä raaoista porkkanoista ja puuroriisistä. Sinulla jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla.