tiistai 30. heinäkuuta 2013

Hieman erilainen gazpacho


Gazpacho

2 annosta:

½ paprika
3 tomaattia
2 pientä sipulia
2 valkosipulin kynttä
15 cm pätkä tuoretta kurkkua
2 tl balsamiviinietikkaa
chiliä
sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Puhdista ja paloittele reiluiksi lohkoiksi paprika, tomaatit, sipulit ja valkosipulin kynnet. Keitä pienessä määrässä vettä (2-3 dl) noin viisi minuuttia. Kaada ylimääräinen vesi pois, niin että kasvisten joukkoon jää noin 1 dl keitinvettä. Lohko kurkku ja lisää keitettyjen kasvisten sekaan, aja tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta balsamiviinietikalla sekä oman maun mukaan chilillä, ripauksella sokeria, suolalla ja mustapippurilla. Jäähdytä hyvin ja tarjoile basilikasilpun kera. Itse en voinu vastustaa kiusausta lisätä mukaan mozzarellaa ja kävivät todella hyvin yhteen! Jos tomaatinkuoren palaset häiritsevät, voit aloittaa tomaattien kalttaamisella ja sitten jatkaa tällä ohjeella.

Erittäin sopiva kesähelteiden ruoka! 
Kevyt ja runsaasti kasviksia, mitä muuta kesäruoalta voi toivoakaan?

Herkullista tiistaipäivää!

7 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Nam.

Saila kirjoitti...

Rrrakastan gazpachoa! Teen sen ilman keittämistä, mutta olenkin jättänyt paprikan pois. Eli suoraan sauvasekoittimen käsittelyyn pilkotut kurkut, tomaatit, sipulit ja mausteet. Ehkäpä paprika on liian kovaa, toisaalta kyllähän kurkkukin soseutuu ihan näppärästi. Mä tykkään maustaa tuon korianterin lehdillä!

Elina kirjoitti...

Mamma N: Niin onkin nam!

Saila: Siksi nimesinkin tämän hieman erilaiseksi, sillä yleensähän gazpachoa ei kuulukaan keittää. Tomaatin ominaisuudet kuitenkin paranevat lämmitettäessä, paprika pehmenee ja kurkku lisätäänkin raakana, joten ajattelin kerätä tähän kaikki parhaat puolet :D Kokeilenpas joskus korianteria!

Cheri kirjoitti...

Erinomaista kesäruokaa, vesi herahti kielelle.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Minä en ole ymmärtänyt tuota tomaattien kalttaamista, miksi ihmeessä niin pitää tehdä? Syötävää se kuorikin on.

AnnaS kirjoitti...

Mums, tätä täytyy kokeilla.

Blogistani löytyy tunnustus :)

Elina kirjoitti...

Cheri: Minullakin! :D

Myrsky ja Minna: Joitakin häiritsee varmasti se, että kuori jää jokseenkin "teräväksi" soseutettaessa. Tiedän ainakin henkilöitä, jotka eivät pidä niistä ikenissään. Ja tuleehan keitosta silloin tasaisempaakin, vaikkeivat kuoret itseänikään haittaa.

AnnaS: Kokeile ihmeessä! Ja kiitos, tulen noutamaan! :)