sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Syksyä odotellessa


Tällä viikolla on satanut melko runsaasti, itse asiassa juuri nytkin ikkuna peittyy sadepisaroihin. Sadepäivän kovat koot ovatkin kissat, kirjat ja käsityöt, kuten jo aikaisemmin mainitsin. Tässäpä siis kahtena sadepäivänä valmistunut huivi syksyä odottamaan!


Malli on Lea Petäjän. Tosin alunperin huiviin kuuluisi myös hapsut, mutta ainakaan vielä en ole niitä lisännyt. Arkena koen hapsuhuivin olevan vähän tiellä, etenkin kun minulla on normaalisti käytössä ns. yli olan menevä laukku, johon kaikki hapsut tuntuvat tarttuvan. Lisäksi huivia tehdessä sattui se klassinen juttu - lanka loppui kesken. Alunperin ohje on tietenkin siis erilaiselle langalle ja arvelin 100 ylimääräisen gramman riittävän, mutta toisin kuitenkin kävi. Tarkkasilmäiset sen tuosta kuvasta huomaavatkin, mutta onneksi arkikäytössä sitä ei huomaa ja jos huomaakin, näyttää loppu lähinnä liukuvärjätyltä. Ei voi mitään, kyllä tuo hyvin käytössä menee!


Kuvio on mielestäni hyvin kaunis, kaksoispylväitä ja ketjuja. Syystä tai toisesta olen tullut tehneeksi viime aikoina erityisen paljon töitä, joissa on juurikin noita kaksoispylväitä. Kokoa huivilla on vähemmän kuin mitä alkuperäisellä langalla olisi tarkoitus olla, mutta nyt tämä istuu vastaavasti kaulalle oikein hyvin. Mallikuvassa huivi nimittäin käy ihan shaalista.

Siispä syksyä odottelemaan!

4 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Kelit ovatkin viilentyneet melkoisesti. Mutta ei surra sitä, tehdään kivoja juttuja, hyvässä seurassa.

Paula kirjoitti...

Kisutkin varmaan sitten lainaavat huiviasi, Felix ainakin jo tekovaiheessa taisi lainata. Sopii hyvin punaisille kissoille.

Hannamari kirjoitti...

Onpa kaunis huivi! Syksyssä yksi parhaita asioita on se, että saa käyttää ihania huiveja :) Vaikka kesähän tässä vielä on meneillään (tämänpäiväinen sää ei kyllä siltä vaikuta...).

Elina kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Ei ainakaan vielä ole lämmennyt!

Paula: Niin varmasti lainaavatkin, mikäli saavat käsiinsä :)

Hannamari: Syksyssä on hirmuisesti parhaita asioita, mutta olet oikeassa huivien suhteen! Ja niin, vielä tosiaan mennään kesässä. Tosin tuntuu jo syksyltä...