perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kasvimaaraportti


Kasvimaa kasvaa ihan mukavasti siihen nähden, että osa siemenistä jäi kokonaan itämättä. Pinaatti jäi esimerkiksi kokonaan itämättä, rucola ei varttunut taimenaluistaan huolimatta ja tomaatti kärsi viileistä ilmoista. Herneet, valkosipuli ja porkkanat kasvavat oikein hyvin, loput ehkä hieman huonommin. Punajuuri kasvaa osittain hyvin reippaasti, mutta osa siemenistä jäi niissäkin itämättä.

Aurinko on helottanut tänäänkin täydeltä taivaalta ja vettä saa kantaa ruohokatteesta huolimatta reilusti kasveille. Yllä olevassa kokokuvassa näkyykin juuri ja juuri se, miten toinen rivi punajuuren siemenistä iti todelle heikosti. Jaoin kylläkin taimia ja osa lähti sitten siitä kasvuaan jatkamaan.

Ihan kelpo suoritus siihen nähden, että en ole mitenkään erikoinen viherpeukalo ja kerrostaloviljely allergikkokissan kanssa on täysi mahdottomuus, kun parvekkeella ei voi pitää mitään kasveja. Kyllä minä tästä vielä opin, kunhan vaan päästäisiin muuttamaan sellaiseen paikkaan, jossa voisi jatkossa pitää kasvimaataan..! Tai kertaan, lapsena minulla oli kyllä omat rivit kasvimaallakin. Jospa ensi kesänä olisi kasvihuonekin, niin saisi ihan oikeaa tomaattisatoa...

Kivaa viikonloppua kaikille!5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kasvihuoneunelma on ihan kiva, sen pääsee sitten ehkä jonakin vuonna toteuttamaan ja se on sitten NIIN ihanaa... näin ainakin kuvittelen ja uskon.
Hienoa satoa! Harmi etteivät rucolat kasva, kun ovat niin herkullisia. Toisaalta, minulla ne aina kasvavat ja siementävätkin seuraavaksi vuodeksi, mutta täällä on niin paljon kaali- ja lanttuperhosia sukulaisineen, että rucolat ovat täysin pitsilehtisiä!

Cheri kirjoitti...

Sinulla on satonäkymiä. Minä kylvän rucolan aina vasta keskikesällä, vähintään viikko juhannuksen jälkeen, muuten se menee kirppojen suuhun. Kasvihuonehaaveita elätellään täälläkin.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Minäkin olen rucolasta kuullut että se kelpaa perhosille. Näin kävi minun villirucolalleni tänä kesänä maalla. Ei lannistuta!

AnnaS kirjoitti...

Kasvisten viljely on haastavaa, se on täällä tänä(kin) vuonna havaittu. Onneksi kasviksia saa kaupastakin ;)

Kotipuutarha-lehdessä (7/13) suositeltiin rucolan ja aasialaisten lehtivihannesten viljelemistä vasta keskikesän jälkeen.

Meillä vuosien kasvihuonehaave vihdoinkin toteutui (pakko hehkuttaa) ;)

Elina kirjoitti...

Saila: Niinhän se varmasti onkin! Siihen uskotaan siis täälläkin... :) Rucola on kyllä hyvää, onneksi sitä saa sentään kaupasta!

Cheri: Kiitos vinkistä! Täytyypä kokeilla ensi kesänä!

Myrsky ja Minna: Höh, harmillista! Mutta ei tosiaan lannistuta :)

AnnaS: Mielenkiintoinen juttu tuo ajankohta, en ole aikaisemmin kuullutkaan. Ensi kesänä kokeilen! Saa hehkuttaa, hieno kasvihuone teillä onkin! :)